Sogndal helte saft i Tromsø-maskineriet

Sogndals forsvarsmur sto imot alle angrepsforsøkene til Tromsø i 0-0-kampen på Alfheim søndag. (Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix).

Tromsø jakter sølv i eliteserien, men fikk planene forkludret søndag kveld. Sogndals forsvarsmur sto solid og holdt vertene til 0-0.

Et forfallspreget Sogndal hadde store seiersambisjoner før turen til hjemmesterke Tromsø, men bød vertene på hard motstand på Alfheim.

Samtidig tok laget fra saftbygda et nytt, viktig poeng i kampen for fornyet tippeligakontrakt.

Tromsø hadde det meste av spillet, men slet med å omsette det i scoringer mot et kompakt Sogndal-lag uten viktige spillere som Even Hovland (karantene) og Mats Solheim (skade). Nærmest scoring før pause var Miika Koppinen, men midtstopperen satte ballen over fra fem meters hold.

Sogndal hadde også flere store muligheter. Blant annet traff Ahyee Aye Elvis stolpen, mens Ole Jørgen Halvorsen også skuslet bort et par halvsjanser.

Mot slutten var det nærmest enveiskjøring mot Sogndal-målet, men verken Thomas Drage eller Fredrik Björck klarte å sette ballen i mål på sine sjanser.

I tillegg kunne Sogndal sikret seg alle tre poengene i det 89. minutt da Halvorsen kom helt alene igjennom. Først satte han ballen på Sahlman, men fikk igjen ballen. På returen traff han bare pannebrasken til Björk, og dermed endte kampen målløs.

For Tromsø var 0-0 en nedtur. Laget er fortsatt på sølvplass med 46 poeng på 27 kamper, men har Vålerenga (44/26) og Rosenborg (43/25) hakk i hæl.

Sogndal befinner seg i motsatt ende av tabellen, men har ennå seks poengs klaring til Start på nedrykksplass.

Eliteserien fotball menn søndag, 27. runde (18.00):

Brann – Sarpsborg 1-0, Odd Grenland – Haugesund 1-0, Tromsø – Sogndal 0-0, Viking – Lillestrøm 2-0.