17-åring funnet naken på gata etter voldtekt i Oslo

Krimteknikere sikrer spor søndag ettermiddag etter en voldtekt i Slottsparken natt til søndag.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
Krimteknikere sikrer spor søndag ettermiddag etter en voldtekt i Slottsparken natt til søndag. Foto: Erlend Aas / Scanpix

En 17 år gammel jente og en kvinne i begynnelsen av 20-åra skal ha blitt voldtatt i Oslo sentrum natt til søndag. 17-åringen ble funnet naken på gata etter voldtekten som skal ha skjedd i en leilighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17-åringen ble funnet av en tilfeldig mann og ble kjørt til Sentrum politistasjon i 8.30-tida der hun forklarte at hun var blitt voldtatt i en leilighet like ved der hun ble plukket opp. Ifølge jenta ble hun holdt fanget i leiligheten, før hun på et tidspunkt klarte å rømme, melder TV 2.

Politiet rykket ut til leiligheten og pågrep en 24 år gammel mann. Mannen vil bli avhørt i løpet av søndag, opplyser vaktleder Per Olav Utgaard ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt.

Voldtekt i Slottsparken

Dette er den andre voldtektssaken i Oslo natt til søndag. En kvinne i begynnelsen av 20-åra ble i 3-4-tida voldtatt i Slottsparken.

Les mer: Kvinne voldtatt av to menn i Slottsparken

– Vi fikk melding i natt om en kvinne som var voldtatt i Slottsparken. Hun sier hun var blitt overfalt av to menn. Etter voldtekten kom hun seg til en venninne som ringte politiet, sier Utgaard til NTB.

Kvinnen har foreløpig bare klart å gi en vag beskrivelse av de to mennene. Den ene var mørk i huden, hadde sort hår, var rund i ansiktet og mellom 170 og 180 centimeter høy.

Politiet opplyser til NTB at voldtekten er fullbyrdet.

Politiet har kommet fram til at voldtekten skjedde rundt klokka 3.40. Den unge kvinnen har blitt med politiet tilbake til parken, men ikke klart å påvise åstedet. Kvinnen ble deretter brakt til voldtektsmottaket ved Oslo legevakt.

– For mange voldtekter

Kvinnen var alene da voldtekten skjedde. Hun hadde vært sammen med venninner, men skilte lag med dem før hun gikk gjennom Slottsparken.

– Det skal i utgangspunktet være trygt å gå gjennom Slottsparken, men denne kvinnen er blitt utsatt for en grov forbrytelse. Det skjer altfor mange voldtekter i Oslo sentrum, hver helg får vi melding om voldtekter, sier Utgård.

Politiet skal avhøre kvinnen nærmere senere søndag.

Les flere nyheter

Personvernpolicy