Israel-venner oppfordrer til boikott av TV-aksjonen

Israel-venner oppfordrer til boikott av TV-aksjonen
Israel-venner oppfordrer til boikott av TV-aksjonen

Israel-venner mener Norsk Folkehjelp er antisemittisk, og oppfordrer i en sms-melding folk til ikke å gi penger til årets TV-aksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sms-meldingen har sitt utgangspunkt i et miljø av Israel-venner på Sørlandet, skriver Fædrelandsvennen.

– Jeg fikk meldingen for noen dager siden. Jeg vet ikke hvor den kommer fra, men jeg støtter den. Norsk Folkehjelp er en sosialistisk organisasjon som har kraftig slagside mot Israel og er antisemittisk, sier Oddvar Berge i Grimstad.

Han er leder for organisasjonen Noriel som har som mål å fremme det han kaller «Guds sannheter om menneskene og Israel».

– Det handler om at den som forbanner Israel, selv skal forbannes. Den som velsigner Israel, skal selv velsignes, sier han og legger til at han mener det er en voldsomt antisemittisk dreining av Midtøsten-konflikten i Norge.

Slik ser meldingen ut. Slik ser meldingen ut.

I sms-meldingen heter det at venner av jødene kommer til å vende ryggen til det som kalles SV-organisasjonen Norsk Folkehjelp på grunn av angivelige antisemittiske holdninger og løgner, og at de vil gi sin gave til en annen organisasjonen under TV-aksjonen søndag.

Fylkesleder for TV-aksjonen, Anita Mørland, kjente lørdag ikke til sms-meldingene, og det gjorde heller ikke kommunikasjonssjef Henning Brikt Andersen i den nasjonale TV-aksjonen.

Generalsekretær Liv Tørres i Norsk Folkehjelp kaller sms-aksjonen beklagelig.

– TV-aksjonen favner veldig mange og bidrar til rydding av miner og klaser i seks land. Formålet samler alle trossamfunn. Vi er partipolitisk nøytrale og støtter en tostatsløsning i Midtøsten. Norsk Folkehjelp har aldri vært en antisemittisk organisasjon, sier hun.

Les flere nyheter

Personvernpolicy