Sjanseløst Köln knust i Dortmund

Stemningen var alt annet enn god i Köln-laget etter 0-5-tapet for Dortmund. (Foto: AP/SCANPIX).

Etter flere sterke resultater, ble det en ny nedtur for Köln-trener Ståle Solbakken lørdag. Borussia Dortmund ga seg ikke før gjestene var knust 5-0.

Forrige sesongs seriemester har et solid tak på Köln og har vunnet 14 av de siste 15 oppgjørene mellom lagene. Lørdag var det lekestue fra start til slutt i regi av Dortmund.

Vertene spilte med stor kreativitet og entusiasme, mens Köln slet med å finne rytmen. Utrolig nok leverte ikke Solbakkens menn en eneste avslutning verken på eller utenfor mål i løpet av kampen. Dortmund hadde 23.

– Vi spilte veldig dårlig mot et svært godt lag. Forskjellen mellom lagene var stor, sa Solbakken etter kampen ifølge VG Nett.

Katastrofekamp

Gjestene var heller ikke sterke bakover. Bare sju minutter gikk det før offsidefellen glapp for første gang, og Shinji Kagawa satte inn 1-0. Deretter økte Marcel Schmelzer og Robert Lewandowski ledelsen for Dortmund, og kampen var i realiteten avgjort til pause.

– Det er ikke moro når man går til pause på 0-3. Da vet man at det blir en svært lang andreomgang. Det er ikke så mye mer å si Laget var dårlig, trenerne var dårlige, fortsatte Solbakken.

Bedre ble det ikke av at Lewandowski scoret igjen like etter hvilen, mens Sebastian Kehl rundet av til 5-0 i det 66. minutt.

Mönchengladbach-tap

Håvard Nordtveit og Joshua King var på banen da Borussia Mönchengladbach gjestet Hoffenheim lørdag, men heller ikke det ble det en god norsk dag. Hjemmelagets Vedad Ibisevic scoret kampens eneste mål etter 56 minutter.

Nordtveit spilte fra start på midtbanen og fikk 76 minutter, mens King spilte det siste kvarteret i gjestenes angrep.