Ingen undergang denne gang heller

Etter å ha tatt feil i mai, slår den amerikanske predikanten og sektlederen Harold Camping fast at dommedag skjer fredag. Foreløpige rapporter tyder på at han tar feil. Foto. AP/SCANPIX.
Etter å ha tatt feil i mai, slår den amerikanske predikanten og sektlederen Harold Camping fast at dommedag skjer fredag. Foreløpige rapporter tyder på at han tar feil. Foto. AP/SCANPIX.

Fredag skulle jorden gå under. Men mye tyder på at dommedagsprofet Harold Camping har tatt feil - igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i så fall ikke første gang den 90 år gamle dommedagspredikanten tar feil om jordens undergang.

Allerede i 1994 varslet han at jorden skulle gå under samme år. Da det ikke skjedde, hevdet han hardnakket at jorden skulle gå under med brask og bram den 21. mai i år. Men dommedag kom og gikk uten at folk merket den helt store forskjellen.

Les også: Amerikansk predikant varsler dommedag

I håp om at alle gode ting er tre, forsøkte en lettere forundret Harold Camping igjen å tidsfeste dagen da verden og universet skulle bli fullstendig utslettet. Han forklarte at han hadde regnet feil, og forskjøv dommedag med fem måneder til fredag 21. oktober 2011.

I dag er dagen her. Og de foreløpige rapportene tyder på at alt er ved det normale.

Ligger lavt i terrenget

Klok av skade har Harold Camping nå valgt en annen mediestrategi enn for fem måneder siden.

Der han forrige gang valgte å holde en høy medieprofil, har han denne gang holdt seg unna rampelyset.

Les også: - Til helgen går jorda under

Henvendelser til hans radiostasjon Family Radio har skal ifølge The Christian Science Monitor ikke bli besvart. Og i en epost fra datteren heter det at de ikke ønsker å snakke med pressen.

– Etter å ha finstudert disse tingene, heller jeg mot å tro at det ikke kommer til å bli noen dramatikk forbundet med dommedag, sa Harold Camping i en kommentar på radio etter et slag i juni. Så la han til:

– Slutten vil komme veldig, veldig stille.

Mindre engasjement

Etter å ha bommet to ganger tidligere, har det denne gang vært betydelig mindre engasjement på gatene enn det som var tilfelle tidligere i vår. Den gang gikk tilhengerne rundt med plakater om at enden var nær.

Mange sa også opp jobbene sine og solgte alt de eide for å vie den tiden som var igjen til å redde så mange sjeler som mulig.

Flere av Campings kristne tilhengere skal ha uttrykt skuffelse over at dommedagsprofetien ikke holdt vann.

Da klokken begynte å nærme seg midnatt fredag (norsk tid) tydet alt på at Camping nok en gang har tatt feil med sine profetier, og at helgen vil forløpe helt som normalt.

Les flere nyheter her


Personvernpolicy