Han er Norges rikeste

FORMUETOPP: Johan Henrik Andresen er fortsatt Norges mest formuende. Foto: Scanpix
FORMUETOPP: Johan Henrik Andresen er fortsatt Norges mest formuende. Foto: Scanpix

Tobakkskongen Johan Henrik Andresen topper listen over Norges rikeste med en formue på 12 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andresen, som er eier og konsernsjef i Ferd, tidligere kjent som Tiedemanns-gruppen, har økt sin formue med 1,7 milliarder kroner fra i fjor.

Dette er tredje år på rad at Andresen er å finne øverst på formuelisten.

Mens formuen teller 12 milliarder, står tobakkskongen oppført med en personlig inntekt på over 20 millioner kroner i skatteåret 2010. Han betalte nesten 139 millioner kroner i skatt i fjor.

Fra Andresen er det et godt stykke ned til nestemann på formuelisten, finanstoppen Kjell Inge Røkke. Formuen hans er oppgitt til 7,9 milliarder kroner. Ifølge skattelistene tjente han imidlertid ikke en krone i fjor.

Les også: Slik sjekker du årets skattelister

Norges tredje rikeste er eiendomskongen Olav Thon (88), som er ført opp med 7,78 milliarder i formue. Samtidig tjente forretningsmannen nesten 76 millioner kroner og betalte drøyt 115 millioner kroner i skatt i fjor.

Norges rikeste kvinne er rederarvingen Margaret Boel Garmann, som har 2,37 milliarder kroner i formue. Hun hadde en inntekt på vel 1,7 millioner kroner i fjor, og betalte over 26 millioner kroner i skatt.

På inntektstoppen finner vi industrieieren Trond Mohn. Bergenseren hadde i fjor en skattbar inntekt på 359 millioner kroner, og er registrert med en formue på i overkant av 3,7 milliarder. Av dette skattet han 142 millioner kroner.

Inntektsvinneren, som er tidligere toppsjef i oljeserviceselskapet Frank Mohn, betalte hele 142,2 millioner kroner i skatt i fjor.

Personen som tjente nest mest i hele Norge i fjor, er forretningsmannen og investoren Christer Sveaas. Ifølge skattelistene tjente han 318 millioner kroner i fjor.


Les alt om skatten her

Personvernpolicy