- Seif al-Islam også drept

Seif al-Islam var sterkt profilert de første månedene av opprøret i Libya. Han ble av mange sett på som Vestens reformhåp for landet. Nå skal han være drept. Foto: AP / Scanpix.
Seif al-Islam var sterkt profilert de første månedene av opprøret i Libya. Han ble av mange sett på som Vestens reformhåp for landet. Nå skal han være drept. Foto: AP / Scanpix.

Muammar Gaddafis profilerte sønn, Seif al-Islam, skal også være drept. Det melder TV-kanalen Al Arabiya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den arabiske TV-kanalen skal liket av Seif al-Islam ha ankommet flyplassen i Misrata.

Meldingen er foreløpig ikke bekreftet av andre kilder.

Seif kan ha vært tilstede i en konvoi som ble angrepet av de revolusjonere tidligere torsdag, uttaler Libyas statsminister Mahmoud Jabril til nyhetsbyrået AFP.

Også Muammar Gaddafis sønn Mutassim er funnet død i Sirte, ifølge et medlem av de libyske revolusjonsstyrkene.

Mutassim Gaddafi skal ha blitt skutt og drept da NATO-fly angrep en konvoi som forsøkte å flykte unna. I den befant både Muammar al-Gaddafi og hans sønn Mutassim seg.

Mutassim var de siste årene farens sikkerhetsrådgiver.

Kjent

Seif al-Islam var sterkt profilert de første månedene av opprøret i Libya. Han ble av mange sett på som Vestens reformhåp for landet.

Libyas justisminister Mohammad al-Alagi benekter at Seif har blitt drept, og sier til nyhetsbyrået AP at Saif al-Islam er såret i beinet og at han er brakt til sykehus.

TV-kanalen Al Jazeera meldte noe tidligere at han var blitt tatt til fange i Sirte. Ifølge den libyske overgangsregjeringen skal Saif al-Islam ha forsøkt å flykte, men kolonnen hans ble omringet av revolusjonsstyrker.

Gaddafi fanget og drept

Også Libyas mangeårige leder Muammar Gaddafi ble drept torsdag.

Videobildene som er offentligjort viser en såret og tilsynelatende svekket Gaddafi som får hardhendt behandling av mobben, som ifølge NTB trolig er fra revolusjonsstyrkene.

Med blodig ansikt blir Gaddafi dyttet opp mot en bil, og på et tidspunkt ser det ut som at den avsatte libyske lederen forsøker å gjøre motstand mot dem, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Amnesty reagerer på bildene og på den brutale behandlingen.

– Det er noe vi reagerer skarpt på. Selv om Gaddafi har en grufull og blodig historie, er dette en type nedverdigelse vi hadde håpet ikke skulle skje, sier generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty Norge til NTB.

Les flere nyheter her


Personvernpolicy