Her hylles han for å ha drept Gaddafi

Unge Mohammed al-Bibi, som poserer med caps og Gaddafis gylne pistol, hylles og feires som mannen som tok livet av Muammar Gaddafi. Foto: AFP / Scanpix.
Unge Mohammed al-Bibi, som poserer med caps og Gaddafis gylne pistol, hylles og feires som mannen som tok livet av Muammar Gaddafi. Foto: AFP / Scanpix.

Mohammed al-Bibi pekes ut som soldaten som skjøt Muammar Gaddafi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ung capskledd libyer i tyveårene pekes ut som Gaddafis drapsmann.

Nå spres bildene av Mohammed al-Bibi på sosiale medier, hvor han hylles og feires for å ha tatt livet av diktatoren, som skal ha blitt drept etter å ha forsøkt å flykte fra hjembyen Sirte.

Meldingen er ikke bekreftet fra offentlige hold.

På bildene bæres den unge libyeren på gullstol og poserer med det som skal være den tidligere libyske lederens gullforgylte pistol.

Les også: Gaddafi drept da han forsøkte å flykte

Mohammed al-Bibi sier til BBC at han oppdaget Gaddafi da diktatoren prøvde å gjemme seg i et betongrør.

Da al-Bibi kom nærmere, skal Gaddafi ha sagt «ikke skyt».

Amnesty reagerer

Amnesty liker dårlig fjernsynsbildene som har kommet fra Libya torsdag ettermiddag. Særlig reagerer de på bildene av Muammar Gaddafis lik som øyensynlig slepes gjennom gatene i diktatorens egen fødeby Sirte.

– Det er noe vi reagerer skarpt på. Selv om Gaddafi har en grufull og blodig historie, er dette en type nedverdigelse vi hadde håpet ikke skulle skje, sier generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty Norge til NTB.

Han sier det var mobben som fikk tak i Gaddafi og legger til at dette kanskje var uunngåelig.

– Men Overgangsrådet må raskest mulig signalisere at de kommer til å innsette et helt annet styre enn det Gaddafi sto for. Rådet må få kontroll over alle gruppene som opptrer som politi og sikkerhetsstyrker og få dette satt i system, sier Egenæs.

Nå er det store spørsmålet hva som kommer til å skje med de rundt 7 millioner kronene som overgangsrådet i Libya har utlovd i dusør til den som fanger Gaddafi.

Lagt i en moske

Liket av Muammar Gaddafi skal ifølge TV-kanalen Al Jazeera nå ha ankommet Misrata og er blitt lagt i en av byens moskeer.

Ifølge kildene vil det etter hvert bli mulig å få filme liket.


Les flere nyheter her

Personvernpolicy