Kidnappet fransk kvinne døde i somalisk fangenskap

Marie Dedieu, som tidligere i oktober ble bortført fra Ras-Kitau på øya Manda nord i Kenya, er død, ifølge fransk UD. Hun ble 66 år gammel. Foto: REUTERS/SCANPIX.
Marie Dedieu, som tidligere i oktober ble bortført fra Ras-Kitau på øya Manda nord i Kenya, er død, ifølge fransk UD. Hun ble 66 år gammel. Foto: REUTERS/SCANPIX.

Pirater fra Somalia bortførte Marie Dedieu (66) fra hennes feriehus i Kenya. Nå skal den funksjonshemmede kvinnen være død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder nyhetsbyrået AFP.

Franske myndigheter har vært i kontakt med kilder i Somalia om å få løslatt 66 år gamle Marie Dedieu som ble kidnappet i begynnelsen av oktober. Disse kildene har nå meldt at kvinnen skal være død.

Omstendighetene rundt dødsfallet skal ikke være kjent, men det franske utenriksministeriet antar at sviktende helse har vært en viktig faktor.

Den franske utenriksministeren Alain Juppe kaller hendelsen barbarisk.

– Vi fordømmer det som har skjedd på det sterkeste. Vi har gjort hva vi kunne for å få henne løslatt, vi har også forsøkt å sende henne viktige medisiner gjennom en rekke kanaler, men disse barbarene har tydeligvis ikke brydd seg, sier Juppe i en uttalelse onsdag.

Les også: Hjelpearbeidere bortført fra flyktningleir

Marie Dedieu satt forsvarsløs i en rullestol i sitt eget feriehus på øya Lamu i Kenya da en gruppe med ti pirater kidnappet henne foran øynene på kjæresten og tok den franske kvinnen med til Somalia.

Siden da har franske myndigheter forsøkt å forhandle med somaliske pirater om å få løslatt den kreftsyke kvinnen, som var avhengig av medisiner.

Dedieu hadde bodd på øya Lamu i femten år inntil hun ble brutalt bortført den første oktober i år. Hun beskrives som en elskelig dame som var godt likt i lokalsamfunnet. Flere av de andre innbyggerne på øya skal være i sjokk etter nyheten om at Marie Dedieu er død.

Franske myndigheter advarer nå mot å feriere i Kenya, etter flere bortføringer den siste tiden.

I september i år ble en britisk kvinne kidnappet og ført til Somalia hvor hun antas å ha blitt solgt til pirater. Kvinnens mann ble skutt og drept.

Forrige uke ble to spanske bistandsarbeidere bortført fra den store flyktningeleiren Dadaab, og trolig brakt inn til Somalia.

Les også: Kenyas grensetokt inn i Somalia øker krigsfaren

Kidnappingen skal ha fått kenyanske soldater til å krysse grensen og ta seg inn i Somalia i et forsøk på å svekke de al-Qaida-inspirerte opprørerne. Selv sier opprørerne at de ikke står bak.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy