Kvinnsland ny styreleder Oslo universitetssykehus

Stener Kvinnsland (bildet) blir ny styreleder ved Oslo universitetssykehus. Her fra tiden da han var administrerende direktør i Helse Bergen. (Foto: Scanpix)
Stener Kvinnsland (bildet) blir ny styreleder ved Oslo universitetssykehus. Her fra tiden da han var administrerende direktør i Helse Bergen. (Foto: Scanpix)

Stener Kvinnsland blir ny styreleder ved Oslo universitetssykehus. Han overtar etter Göran Stiernstedt som fortsetter i styret som nestleder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er innstilt på å bruke tid og krefter på dette vervet og gleder meg til å ta fatt. Jeg vil legge vekt på å gjenopprette god dialog og tydelig medvirkning fra ledere og medarbeidere, sier Kvinnsland, som kommer fra jobben som administrerende direktør i Helse Bergen.

Det nye styret ble presentert av Helse sør-øst på Gardermoen tirsdag ettermiddag.

Kvinnsland sier at ansettelse av ny administrerende direktør for sykehuset også blir en viktig oppgave.

Siri Hatlen sluttet i juni som administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus, og det letes fortsatt etter en erstatter.

Tilfreds statsråd

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) er tydelig fornøyd med valget av ny styreleder.

– Jeg er veldig tilfreds med endringene som er gjort i styret. Håper dette skal få prosessen med å finne en ny ledelse inn på et nytt og konstruktivt spor, sier hun.

Helseministeren håper en ny direktør kan være på plass veldig raskt uten at hun tidfester det nærmere.

Svekket tillit

Etter at sykehusene Aker, Ullevål, Rikshospitalet og Radiumhospitalet ble slått sammen til Oslo universitetssykehus har de vanskelige sakene stått i kø. Tilliten mellom de tillitsvalgte ved OUS og ledelsen i Helse sør-øst er tynnslitt. OUS har fått kritikk for å bruke for mye penger og fått krav om kraftige nedskjæringer.

I helgen ba Høyre-leder Erna Solberg helseministeren om å gripe inn og vurdere om ledelsen i Helse sør-øst er den riktige når den store omstillingsprosessen skal gjennomføres.Dermed går dagens nestleder, Odd Christopher Hanssen, ut av nestlederfunksjonen.

Les flere nyheter

Personvernpolicy