Storberget vil orientere Stortinget om 22.juli

Justisminister Knut Storberget (Ap) har sagt til presidentskapet at han er klar til å orientere Stortinget om terrorangrepene 22. juli. (Foto: Scanpix).
Justisminister Knut Storberget (Ap) har sagt til presidentskapet at han er klar til å orientere Stortinget om terrorangrepene 22. juli. (Foto: Scanpix).

Justisminister Knut Storberget (Ap) har sagt til presidentskapet at han når som helst er klar til å orientere Stortinget om terrorangrepene 22. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev mandag skriver justisministeren til presidentskapet at han er villig til å gi en redegjørelse for Stortinget om terrorangrepene. Han peker på at han flere ganger allerede har belyst spørsmål som er kommet, blant annet under trontalen og ved framleggelsen av forslaget til statsbudsjett.

– Jeg er likevel innstilt på, og eventuelt sammen med forsvarsministeren, til ethvert tidspunkt å redegjøre for aktuelle forhold overfor Stortinget, skriver Storberget til stortingspresidenten.

– Klokt

Flere i opposisjonen på Stortinget har i flere uker etterspurt en egen orientering fra justisministeren. Blant annet har lederen av kontroll- og konstitusjonskomiteen, Anders Anundsen (Frp), gått ut med krav om at en redegjørelse må bli gitt før 22. juli-kommisjonen er ferdig med sitt arbeid neste år.

– Dette er en meget klok avgjørelse. Den burde ha kommet tidligere, men vi er glad for at justisministeren nå er kommet til en erkjennelse av at han må møte Stortinget i plenum og gjøre rede for håndteringen av hendelsene 22. juli, sier Anundsen til NTB.

Storberget har til nå ment han har innfridd ønskene ved å informere den utvidede utenrikskomiteen der også representanter fra justis- og forsvarskomiteen var med.

Ikke fullstendig

– Problemet med den seansen er at den er helt lukket fordi alt i denne komiteen er hemmelig. Det eneste egnede stedet for Storbergets redegjørelse er i et åpent storting med en påfølgende komitébehandling. Jeg er ganske trygg på at det er presset fra Frp som har fått Storberget til å ta denne beslutningen, sier Anundsen.

I brevet tar likevel justisministeren forbehold om at ikke alle sider vil bli belyst av en eventuell redegjørelse i Stortinget. – Mange spørsmål omkring hendelsene vil vanskelig kunne svares på før evaluering av de involverte etater er fullført og kommisjonens arbeid sluttført, skriver Storberget.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy