Fire tiltalt for tvangsgifte av 16-åring

Fire personer er tiltalt for å ha forsøkt å tvinge ei 16 år gammel jente til å gifte seg med en iraker. Jentas mor og bror er blant de tiltalte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 16 år gamle jenta, som opprinnelig er fra Irak, skal ifølge påtalemyndigheten ha blitt tvunget til å forlove seg med en iraker etter å ha blitt truet av mora og broren, skriver Romerikes Blad.

Etter forlovelsesseremonien angret hun og gikk til politiet med saken. Hensikten med ekteskapet skal ha vært å skaffe den vordende ektemannen oppholdstillatelse i Norge.

Det er statsadvokaten i Oslo som har tatt ut tiltale mot de fire. I tillegg til mora og broren er et ektepar som skal ha arrangert forlovelsesseremonien på Nedre Romerike våren 2009, også tiltalt i saken.

Nekter straffskyld

De tiltalte nekter straffskyld i saken. Forholdet de fire er tiltalt for har en strafferamme på tre års fengsel.

Ekteparet skal i avhør ha sagt at de ikke kan straffes da de bare har stilt huset sitt til disposisjon for seremonien. De tiltalte skal også ha forklart at det var en imam til stede, men at imamen skal ha forlatt lokalene før giftermålet ble fullført.

Dette skal ha hatt sammenheng med at jentas far ikke skal ha godkjent ekteskapet.

Det er verken tatt ut tiltale mot jentas far eller imamen. Saken kommer opp i Nedre Romerike tingrett i slutten av januar.

Utstøtt av familien

Mora og broren skal ha gitt beskjed til den 16 år gamle jenta at om hun ikke gikk med på ekteskapet risikerte hun å bli utstøtt av familien og bli tvangssendt til Irak.

Til slutt skal de ha truet med å ta sine egne liv om ikke jenta aksepterte familiens krav.

Ifølge Romerikes Blad er mannen som var tiltenkt den unge jenta nå tilbake i Irak.

Les flere nyheter

Personvernpolicy