Nordmann fengslet i drapssak i Pakistan

En nordmann har i tre uker vært fengslet mistenkt for drap i Pakistan. Familien i Norge er underrettet, og norsk UD er varslet om pågripelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Fredriksstad Blad dreier det seg om en mann.

– Vi har fått opplysninger om at en person skal være drept i Pakistan, og at en norsk borger fra Fredrikstad er pågrepet og fengslet for dette, sier politiførstebetjent Jan Andreassen i Østfold politidistrikt.

Han sier at informasjonen han har fått tilsier at det er en pakistansk borger som er drept.

Utenriksdepartementets pressevakt Hilde Steinfeldt bekrefter overfor NTB saken.

– Jeg kan bekrefte at ambassaden er varslet om at en nordmann er pågrepet i forbindelse med en drapssak. Norsk politi og pårørende er varslet, sier hun til NTB.

Steinfeldt sier at det har vært løpende kontakt med politiet i Gujrat-distriktet der mannen sitter fengslet. Hun kjenner ikke til om ambassadens folk har vært i direkte kontakt med den fengslede nordmannen.

Den pågrepne mannen skal ennå ikke ha blitt fremstilt for en dommer.

– Ambassaden har bedt om et møte med det pakistanske innenriksdepartementet blant annet for å undersøke hvorfor vedkommende ikke er fremstilt for en dommer, sier Steinfeldt.

Ettersom det straffbare forholdet har skjedd i Pakistan er det pakistansk politi som har ansvaret for etterforskningen i saken. Men Østfold politidistrikt er varslet ettersom mannen er hjemmehørende i Fredrikstad.

Les flere nyheter

Personvernpolicy