Tvangsklippet skjegg skaper religiøst dilemma

Levi Miller, Johnny Mullet og Lester Mullet er tiltalt for å ha brukt både saks og elektrisk klippemaskin på biskop Raymond Hershberger (74) og sønnen hans. Foto: AP / Scanpix.
Levi Miller, Johnny Mullet og Lester Mullet er tiltalt for å ha brukt både saks og elektrisk klippemaskin på biskop Raymond Hershberger (74) og sønnen hans. Foto: AP / Scanpix.

En Amish-menighet i Ohio er i religiøs villrede etter en rekke snodige skjeggoverfall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter flere voldelige skjeggoverfall den siste tiden står det religiøse Amish-samfunnet i Ohio overfor et stort dilemma:

Skal de snu det andre kinnet til og tilgi overfallsmennene. Eller skal de be politiet om hjelp til å få skjeggangrepene stanset.

Fordi det strengt religiøse Amish-samfunnet er svært lukket, har skjeggangrepene stort sett gått ubemerket hen uten at politiet har blitt trukket inn i barbersakene.

Men da en biskop og hans sønn ble overfalt og tvangsklippet den tredje oktober, ser ikke kirkens biskoper noen annen mulighet enn å be politiet om hjelp til å få stopp på angrepene, melder Huffington Post.

Avgjørelsen ryster grunnprinsippene i Amish-samfunnet, som kjennetegnes ved at medlemmene ofrer moderne teknologi til fordel for et enkelt liv med landbruk og bibellesning.

Les også: Amish-menn fengslet: Nektet å betale hestekjerre-bot

Ifølge Amish-samfunnets bibeltolkning skal menn ikke barbere seg og kvinner ikke klippe håret etter at de har blitt gift.

– Det ser ut til at de ikke tror de an få slutt på overfallene på noen annen måte, sier sheriffen i Holmes County, Timmothy Zimmerly, til Huffington Post.

Så langt har fem personer blitt arrestert i Ohio tiltalt for å ha stått bak den ufrivillige klippingen av hår og skjegg, der også kvinner skal ha fått håret klippet av.

Blant de fem er Levi Miller, Johnny Mullet og Lester Mullet (bildet over) som skal ha brukt både saks og elektrisk klippemaskin på biskop Raymond Hershberger (74) og sønnen hans.

Ifølge AP skjedde det etter at de to hadde kritisert den autoritære lederstilen til Sam Mullet og grunnlagt et nytt, rivaliserende Amish-samfunn.

Overfor amerikanske medier avviser Sam Mullet en hver befatning med skjeggangrepene. Men han forsvarer samtidig retten til å straffe medlemmer som ikke følger kirkens regler.

– En ting er i hvert fall sikkert: Jeg anmelder ikke Amish-folk til politiet. Jeg har ingen rett til å kontakte sheriffen for å forsvare meg selv, sier han til Huffington Post.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy