Klemetsrud-drapet: – Krevende å finne avdødes identitet

To jenter fant død person tildekket under sofa ikke langt fra FOD-gården (Foreningen for omplassering av dyr) på Klemetsrud. Politietterforskere og politihund på stedet.  
Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
To jenter fant død person tildekket under sofa ikke langt fra FOD-gården (Foreningen for omplassering av dyr) på Klemetsrud. Politietterforskere og politihund på stedet. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX

Politiet sliter med å finne ut identiteten til personen som ble funnet død på Klemetsrud torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi kan ikke si noe i detaljer om hvorfor det er vanskelig, utover at det er krevende å fastslå identiteten. Men vi har et håp om at vi kan få identiteten på plass snart, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt til NTB.

Vedkommende ble funnet torsdag ettermiddag under en presenning som igjen lå under en gammel sofa ved siden av en falleferdig garasje i Dølerudveien på Klemetsrud.

Les også: Mistenkelig dødsfall i Oslo

Fredag ble personen obdusert, men fordi liket har ligget på stedet såpass lenge, er det ifølge politiet vanskelig å identifisere vedkommende.

Se video: Nytt drap i Oslo

Det var to unge jenter tilknyttet Foreningen for omplassering av dyr (FOD) som fant den døde da de luftet hunder i området torsdag ettermiddag.

Funnstedet ligger nær FOD-gården. De ansatte ved gården sier at de har merket en spesiell lukt i området siden juni eller juli.

Rohde sier at det er vanskelig å starte en fullverdig etterforskning før de vet hvem den avdøde er.

– Men vi tar en del forberedende etterforskningsskritt, sier Rohde slik at de kan komme raskt i gang når identiteten til den drepte er fastslått.

Mandag ble det bestemt at politiet i Oslo skal lede etterforskningen og at Kripos bistår med kompetanse og ressurser ut fra behov.

Les flere nyheter

Personvernpolicy