Ble uthengt som mulig overgriper i ordførersaken:

Ap-ordfører raser etter ryktespredning

Ap-ordfører i Sel, Dag Erik Pryhn, er mer enn forbannet etter å ha bli hengt ut i en blogg som den mulige overgriperen i ordfører-saken. (Foto: Scanpix)
Ap-ordfører i Sel, Dag Erik Pryhn, er mer enn forbannet etter å ha bli hengt ut i en blogg som den mulige overgriperen i ordfører-saken. (Foto: Scanpix)

Uskyldige Dag Erik Pryhn truer politiker med søksmål etter å ha blitt nevnt som mulig overgriper i en blogg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dobloug har vist totalt sviktende dømmekraft. Det har vært svært ubehagelig å bli offer for slike insinuasjoner, man er forsvarsløs når slike påstander spres på sosiale medier, sier Dag Erik Pryhn, Ap-ordfører i Sel, kommune til NRK.

Ett av to navn

Før Vågå kommune selv gikk ut og bekreftet at Rune Øygard (Ap) var «ordføreren i Gudbrandsdalen» som er siktet for seksuelle overgrep, «analyserte» Venstre-politikeren i Nord-Fron Mikkel Dobloug, seg frem til hvem den siktede kunne være på sin egen blogg.

To navn ble stående igjen - ett av dem var Dag Erik Pryhn.

Pryhn har allerede vært i kontakt med Venstre sentralt og avventer nå hva hva slags beklagelse han får fra Dobloug før han tar stilling til et eventuelt injuriesøksmål.

Flere i partiet Venstre reagerer sterkt på det som har skjedd, deriblant leder i Oppland Venstre, Eivind Brenna.

– Vi politikere har ikke noe med å drive med ryktespredning på nettet. Man må ha sperrer for hva man skriver på blogger, sier han til NRK.

Ville vekke debatt

Dobloug begrunner innlegget ved å si at han ønsket å vekke en debatt rundt saken samt å sette ord på det han selv hevder alle tenkte og visste.

– Jeg bare samlet sammen informasjonen som dere i media har lagt ut. Jeg ville vekke debatt. Jeg er kritisk til at media skriver så detaljert om slike saker. Katta ble jo sluppet ut av sekken av media. Jeg setter bare ord på det alle tenker og vet.

Innlegget ble etterhvert fjernet og ifølge Dobloug var det etter innspill fra partiledelsen.

– De mente det var greit at jeg tok vekk bloggen, sier han til gd.no

Dobloug sier han har beklaget det hele overfor Pryhn og legger til at det ikke var mening å støte Ap-ordføreren i Sel kommune.

Verken Mikkel Dobloug eller Dag Erik Pryhn har svart på henvendelsene fra ABC Nyheter i dag.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy