Drapsmannen er klassifisert som «Very Important Criminal»

Politiet undersøker her bilen som var innvolvert i ulykken hvor en syklist ble drept i Hellerudveien 92 i Oslo fredag morgen. (Foto: Jon Eeg / Scanpix)
Politiet undersøker her bilen som var innvolvert i ulykken hvor en syklist ble drept i Hellerudveien 92 i Oslo fredag morgen. (Foto: Jon Eeg / Scanpix)

Politiet kjenner godt til 41-åringen som kjørte ned og drepte en syklist i Oslo fredag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

41-åringen som kjørte ned og drepte 58-åringen i Oslo fredag morgen er godt kjent av politiet og skal ifølge Dagbladet ha et svært langt rulleblad

- Han er en del av VIC-prosjektet. Den pågrepne har både sonet og vært innom politiet i 2011, sier påtalejurist Bente Gerner til Dagbladet.

VIC-prosjektet står for «Very Important Criminal». Dette er vanekriminelle som får spesielt mye oppmerksomhet fra politi og påtalemyndighet for å få dem til å bryte sin kriminelle bane.

Politiet jobber nå med å kartlegge hendelseforløpet rundt ulykken.

- Vi har ennå ikke fått klarhet i hvordan ulykka skjedde, men det er flere vitner som i hvert fall har sett deler av handlingsforløpet, opplyste operasjonsleder Tore Solberg til Dagbladet fredag morgen.

Den pågrepne 41-åringen skal tidligere kun være dømt for mindre alvorlige forbrytelser.

Til sin forsvarer, advokat Thor Bache-Wiig, har mannen forklart at han kun var passasjer i bilen fredag, skriver Aftenposten.no

Politiet håper å få framstilt mannen for varetektsfengsling fredag ettermiddag, etter at avhørene er avsluttet. Bilen, en Subaru stasjonsvogn, var etter all sannsynlighet stjålet, ifølge politiet.

Se video: Syklist påkjørt og drept

Les flere nyheter her

Personvernpolicy