Håp om å finne overlevende etter flystyrt

Man har et godt håp om å finne overlevende etter torsdagens flystyrt i Indonesia. (Foto: AP Photo/Indonesia Air Force's Elite Force)
Man har et godt håp om å finne overlevende etter torsdagens flystyrt i Indonesia. (Foto: AP Photo/Indonesia Air Force's Elite Force)

Fly med 18 personer ombord funnet i trærne i Indonesia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag styrtet et fly med 18 personer ombord i Indonesia, men man øyner nå et håp om at det kan være overlevende etter styrten, melder AFP.

Fredag fant nemlig redningsmannskaper flykroppen intakt og med en åpen dør. Flykroppen ble funnet oppe i trærne.

14 passasjerer, inkludert fire barn og et mannskap på fire, gikk ned over øya Sumatra etter avgang fra byen Medan, i Aceh-provinsen.

Et nødsignal ble sendt ut like etter avgang og flyet krasjet på 1.100 meters høyde i det fjellrike Bohorok-området, rundt 70 kilometer nordvest for Medan.

- De så en åpen dør, noe som gjør at vi tror noen av passasjerene kan være i live. Vi har håp, sier sjef for luftfartsverket Herry Bakti til AFP.

Han legger videre til at det ikke var noen utlendinger ombord i flyet.

Redningsmannskapene hadde torsdag ikke mulighet til å nå stedet grunnet dårlig vær i området.

- Det første vi skal gjøre er å få skaffe til veie et redningshelikopter og få det på plass så fort som mulig, fortsatte Bakti.

Flere mener man ikke kom raskt nok i gang med redningsarbeidet. En lokal avis melder at pårørende til flere av de savnede selv startet et søk da de syntes det gikk for lang tid fra myndighetenes side.

Bukari, en av de som deltok i de første søkene, uttrykker også misnøye over motstridende informasjon fra politi og media.

- Tjenestemenn sa de kunne se krasjet fra luften torsdag ettermiddag. Hvis de allerede visste hvor ulykken inntraff hvorfor ikke da umiddelbart begynne jobben med å redde folk.

- Regjeringen kunne satt inn et helikopter torsdag, sier Bukari til avisen.

Flyet som krasjet er 1989-modell som har flydd over 11.000 timer. Ifølge Bakti ble flyet sist gang rutinemessig sjekket i november 2010.

Selskapet som eier flyet, Nusanta Buana Air, fortalte imidlertid til nyhetsnettsted Detik.com at flyet sist gang ble sjekket den 22. september i år.

- Da flyet tok av var det i flydyktig stand,sier Nusantara Buana Airs sikkerhetssjef Robur Rizallianto.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy