Unge kontrollører fikk vin som lønn

De unge kontrollørene måtte bruke av lønna si til å kjøpe vin. Illustrasjonsfoto: Scanpix.
De unge kontrollørene måtte bruke av lønna si til å kjøpe vin. Illustrasjonsfoto: Scanpix.

Unge kontrollører hos Vinmonopolet fikk nærmest utbetalt lønnen i alkohol. Nå blir praksisen endret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vinmonopolet bruker et konsulentselskap for å sjekke at de ansatte spør unge kunder om legitimasjon. Selskapets innleide kontrollører skal opptre som kunder, kjøpe en flaske alkohol og sjekke at personen i kassen ber om legitimasjon.

Kontrollørene, som skal være under 25 år, fikk 150 kroner per kjøp, men pengene måtte også brukes til å kjøpe vinflasken under kontrollen, skriver Avisenes Nyhetsbyrå. Saken ble avslørt og omtalt i siste utgave av HK-Nytt.

Les også: Vin til halv pris

Kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet bekreftet i første omgang overfor fagbladet at kontrollørene får betalt 150 kroner for hvert kontrollkjøp, og at kontrollørene må bruke disse pengene til å kjøpe vin.

– Kontrollørene kan beholde vinen, men kan også, i likhet med alle vår kunder, returnere varen og få pengene tilbake, sa han til HK-Nytt.

Nå er praksisen likevel endret.

– Alle må nå levere tilbake varene og framvise kvittering på det. De innså vel at dette i praksis ble lønn i form av alkohol, sier Funksjonærklubbens leder Helge Storvik til Avisenes Nyhetsbyrå.

Les flere nyheter

Personvernpolicy