Michael Jacksons livvakt i vitneboksen

Aktor David Walgren (t.h.) holder en pose som han mener er bevismateriale mens han stiller spørsmål til Michael Jacksons livvakt Alberto Alvarez (t.v.). Foto: Al Seib (Reuters/Scanpix)
Aktor David Walgren (t.h.) holder en pose som han mener er bevismateriale mens han stiller spørsmål til Michael Jacksons livvakt Alberto Alvarez (t.v.). Foto: Al Seib (Reuters/Scanpix)

Michael Jacksons lege ba en livvakt om å pakke ned medisiner fra Jacksons soverom morgenen han døde. Aktoratet mener det var disse medisinene som førte til popstjernens død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag vitnet Michael Jacksons livvakt Alberto Alvarez i rettssaken mot Jacksons personlige lege Conrad Murray.

Alvarez forklarte at Murray ba ham pakke ned flasker med medisin og en pose med intravenøs væske da han kom inn på Jacksons soverom den morgenen popstjernen døde. Først etterpå ringte Alvarez til ambulansen.

Les også: Jacksons lege tilkalte ikke ambulanse

Overdose

Livvakten sier at posen inneholdt en «melkete, hvit væske». Aktoratet sier at den melkete vesken var anestesimiddelet propofol, som myndighetene har fastslått var hovedårsaken til Michael Jacksons død 25. juni 2009.

Conrad Murray er tiltalt for uaktsomt drap på sin pasient. Påtalemyndighetens påstand er at legen ga ham en overdose av anestesimiddelet propofol samt beroligende midler for å hjelpe ham til å sove, og at han deretter ikke fulgte ham opp ordentlig. Han skal så ha forsøkt å gjemme bevisene.

Les også: Michael Jackson planla verdensturné

Selv nekter legen straffskyld i saken. Michael Jackson ga seg selv overdosen med propofol, hevder legens forsvarere.

Hjertemassasje

Alvarez var en av de første av Jacksons ansatte som ankom soverommet dagen da den 50 år gamle poplegenden ble funnet livløs.

– Han lå på ryggen med armene utstrakt. Øynene var så vidt åpne og munnen var åpen, sa Alvarez i vitneboksen torsdag. Idet han gikk sammen med Murray inn på soverommet, kom to av Jacksons barn etter dem.

Se også: Hør opptaket av dopet Jackson

– Prince og Paris kom bak meg. Paris ropte «Pappa!», forklarte livvakten. Murray skal da ha sagt til dem at Jackson hadde fått en «dårlig reaksjon», og Alvarez så at legen ga popstjernen hjertemassasje med en hånd.

– Mente det godt

Da Alvarez ble spurt om hvorfor han adlød Murrays befaling om å pakke vekk medisinene, svarte han:

– Jeg tror doktor Murray hadde de beste intensjoner for Mr. Jackson, så jeg stilte ikke spørsmålstegn ved hans autoritet på dette tidspunktet. Jeg trodde vi pakket for å gjøre ham klar til å dra på sykehuset.

Les også: - Bevisstløs bak scenen

Conrad Murray risikerer fire års fengsel om han blir funnet skyldig i uaktsomt drap. Rettssaken er ventet å vare i fire–seks uker.

Les også: Skarpe anklager mot Jacksons lege

Les flere nyheter her

Personvernpolicy