Aalesund med gullhjelp til Molde

Aalesundsspillerne feirer 1-0 scoringen til Enar Jääger under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Tromsø på Color Line Stadion i Ålesund torsdag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)
Aalesundsspillerne feirer 1-0 scoringen til Enar Jääger under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Tromsø på Color Line Stadion i Ålesund torsdag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

En merkelig frisparkscoring av Enar Jääger var det som skulle til for at Aalesund slo Tromsø 1-0 på hjemmebane og samtidig gjorde erkerival Molde en tjeneste i gulljakten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig gjorde tangotrøyene et solid klyv opp fra nedrykksstriden i eliteserien. Tre ferske poeng betyr 11 poengs avstand til Start som ligger like under streken. Tromsø må på sin side finne seg i fortsatt å ligge sju poeng bak serieleder Molde når seks kamper gjenstår.

– Vi mener at vi ikke hører hjemme på 12.-plass, og med seier i neste kamp kan vi nærme oss midten. I dag lignet vi mer på oss selv enn i det siste, men jeg er fortsatt litt misfornøyd med angrepsspillet, sa en meget lettet Aalesund-trener Kjetil Rekdal etter kampen.

Brente sjanser

For det var ingen letthentet seier Aalesund tok i nydelig vestlandsvær torsdag kveld. Spillet bølget fram og tilbake, og Tromsø produserte flere gode målsjanser. Den største kom ved Sigurd Rushfeldt etter 14 minutter. Ringreven fikk ballen fra Magnus Andersen og var brått alene med AaFK-keeper Sten Grytebust, men likevel klarte Rushfeldt å skyte utenfor fra gunstig posisjon.

– Vi brente de store sjansene våre i første omgang i dag. Det går litt stolpe ut for oss om dagen, og samtidig leverte vi sjeldent mange pasningsfeil i dag. Nå gleder jeg meg til neste kamp hjemme mot Molde, sa Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo.

Merkelig scoring

Ett våpen var særlig truende mot Tromsø-forsvaret i første omgang: Venstrefoten til Jonathan Parr-erstatter Jo Nymo Matland. Tidlig i første omganger leverte den tidligere Tromsø-spilleren strålende baller til både Sander Post, Demar Phillips og Jonatan Tollås Nation, men centimeterne var på TILs side.

Det var de imidlertid ikke etter seks minutters spill av annen omgang, da Aalesund fikk et noe billig frispark ti meter inne på gjestenes banehalvdel. Enar Jääger slo en høy ball inn mot feltet, hvorpå ballen gikk forbi samtlige spillere, spratt ugunstig for TIL-målvakt Marcus Sahlman og gikk rett i mål til 1-0. Høgmo var rasende over at Aalesund fikk frisparket han mente «Gutan» skulle hatt.

– De skulle aldri hatt frispark. Våre spillere står klar til å ta frisparket, men så blir det tatt den andre veien. Det er utrolig at det skjer på dette nivået her, mente Tromsø-treneren.

Mos-sjanse

Sahlman på å rote det til igjen fire minutter etter scoringen, men han fikk akkurat slått langskuddet fra Michael Barrantes til corner. Kvarteret før slutt var det Grytebusts tur til å glippe ballen, men AaFK-forsvaret fikk klarert rett foran beina på sultne Tromsø-spillere.

Heldig var også hjemmelaget da Mostafa Abdellaoue bommet på en stor mulighet like før slutt. Han vendte bort Daniel Arnefjord på femmeteren og hadde alle tiders sjanse til å score, men sleivet ballen utenfor fra skrått hold. Dermed ble alle tre poengene igjen i Ålesund.


Les flere sportsnyheter her

Les flere nyheter her

Personvernpolicy