Åpen for alle - alltid

«Ensom ulv» planla Pentagon-angrep med modellfly

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 26 år gammel mann fra Massachuwsetts er siktet for å ha planlagt et terrorangrep på Pentagon ved hjelp av et fjernstyrt modellfly.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

26-åringen er en tidligere fysikkstudent med amerikansk statsborgerskap. Politiet siktet ham onsdag for terrorplaner mot Pentagon og Capitol ved hjelp av modellfly kontrollert av fjernkontroll, melder CNN.

Politiet tror at planen var å fylle flyet med eksplosiver.

Inspirert av filmer på nettet

Siktelsen er resultatet av en undercover-etterforskning utflørt i regi av FBI. Politiet tror ikke at mannen har vært i kontakt med en terrororganisasjon, men at han skal ha blitt inspirert av filmer han har sett på Internett.

Myndighetene forteller at de har holdt mannen under oppsikt en stund og at det derfor ikke har vært noen overhengende fare for at planene skulle bli satt ut i live.

– Det ser ut til at han har blitt radikalisert av videoer på Internett. Han hadde muligheten til å trekke seg, men han vek aldri til side i forhold til sin intensjon om å gjennomføre angrepene, sier en kilde CNN har snakket med.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

FBI skaffet sprengstoff og saboterte rifler

Planleggingen av det som skulle bli en voldelig «jihad» mot USA skal ha begynt tidlig i 2010.

Undercoveragenter fra FBI skal ha fått elektriske anretninger av mannen designet for å sprenge en bombe. De skal ha gitt ham en svært utblandet beholdning av eksplosive stoffer og fire defekte rifler.

I mai skal mannen ha kjøpt modellflyet han planla å bruke.

Les flere nyheter her