FIFA rasler med sablene:

Tevez risikerer global utestengelse

Kan bli utestengt fra spill overalt: Carlos Tevez.(Foto: Scanpix)
Kan bli utestengt fra spill overalt: Carlos Tevez.(Foto: Scanpix)

FIFA er beredt til å ilegge argentineren hard straff etter spillnekten mot Bayern München tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FIFA er innstilt på å straffe Manchester City-spiss knallhardt etter at han nektet å spille tirsdagens Mesterliga-kamp mot tyske Bayern München.

City, som i går kveld suspendert Tevez for to uker, sier de kan bevise at argentineren nektet å følge manager Roberto Mancinis ordre om at han skulle komme inn som innbytter. En avgjørelse som fikk Mancini til å eksplodere etter kampen.

Det melder Daily Express torsdag ettermiddag.

Les også: Mancini rasende over spillnekt fra Tevez

FIFAs visepresident Jim Boyce mener klubben har en god sak dersom de ønsker å terminere Tevez´kontrakt med klubben.

- Hvis Manchester City kan bevise at det de hevder skjedde virkelig fant sted og deretter rapportere dette til FIFA, så jeg tror FIFA har makt, som de har i narkotika-relaterte, til å utestenge spilleren fra å ta en aktivt del i fotballen.

- Jeg vil ikke ha noe i mot at det skjer. Det har riktignok ikke skjedd før, men det som skjedde var avskyelig, sier Boyce ifølge Daily Express torsdag.

Han mener vider at FIFA bør ha myndighet til å nekte Tevez å gå til en annen klubb dersom City løslater ham fra kontrakten.

- Dette er noe man bør vurdere å gjøre. Hvis Carlos Tevez gjør det, hvem skal da forhindre at andre gjør det samme neste uke og en annen uken deretter?, spør Boyce.

Tevez selv hevder det hele beror på en misforståelse, men det utsagnet fikk seg et kraftig skudd for baugen da lagkompis Pablo Zabaleta støttet Mancini og klubben.

Zabaleta bekreftet at Tevez nektet å ikle seg den lyseblå trøya for å spille den siste halve timen i 0-2-tapskampen i Tyskland.

Zabaleta som satt ved siden av Tevez på City-benken under krangelen med Mancini, sa til journalister etter kampen at «Carlos ikke ønsket å spille.»

Citys eier, Sheikh Mansour og styreformann Khaldoon Al Mubarak, skal stå på Roberto Mancinis side i saken. Manageren sa etter kampen et Tevez aldri mer får spille i klubben - i hvert fall ikke så lenge han sitter i sjefsstolen på Etihad Stadium.

Klubben har valgt å ikke bøtelegge Tevez, men de har gitt ham en to ukers suspensjon mens de vurderer hans oppførsel i München.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy