Foreldre tiltalt for voldtekt av barn

I Sverige er mor og far til tre jenter tiltalt for flere tilfeller av grov voldtekt mot barna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to foreldrene ble torsdag tiltalt i Jönköping i Sverige. I tillegg til voldtektsanklagene står kvinnen også tiltalt for grov frihetsberøvelse og mannen for mishandling av et av barna. Både mor og far nekter for forholdene, sier politiet i Jönköping.

Slo og lugget

Jentene er mellom fem og elleve år gamle og overgrepene skal ha pågått i årene mellom 2006 og 2010. Foreldrene ble pågrepet 25. august etter at den svenske sosialtjenesten hadde varslet politiet.

Morens mishandling av barna skal ha startet da den eldste jenta bare var seks år gammel. Foruten ørefiker og slag, skal hun også ha lugget barna i håret og en gang, i 2009, ha kastet en telefon i ansiktet på den eldste datteren, melder den svenske avisen Aftonbladet. Beskrivelse av de seksuelle overgrepene er ikke offentliggjort.

– Nok bevis

Bevisføringen hviler hovedsakelig på videointervjuer med den eldste datteren, som nå er elleve år gammel. Aktor Gunnar Brodin vil i tillegg kalle inn vitner til rettssaken. Dette er personer som har observert barna eller deres foreldre, sier Brodin.

– Etter min vurdering er bevisene sammenlagt gode nok og tilstrekkelig for en fellende dom, sier han.

Rettssaken mot foreldrene holdes i Jönköping den 10., 11. og 14. oktober.

Les flere nyheter

Personvernpolicy