Slik blir været til helga:

Sommer i sør og ruskevær i nord

Et kort sommerglimt er ventet til helga, i alle fall for noen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX.
Et kort sommerglimt er ventet til helga, i alle fall for noen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX.

Sommertemperaturer er i vente på Sørlandet og Østlandet denne helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens de som bor sørpå kan glede seg til den kanskje siste sommerhelgen, må de lenger nord ta til takke med ruskevær og temperaturer ned mot det halve av hva som er ventet i østlandsregionen og på det blide sørland.

Det er høytrykket i sør som fører til godværet, men som samtidig presser det dårlige været nordover.

– Det kommer et høytrykk over Østlandet og Sørlandet som gir muligheter for temperaturer opp mot 20 grader, sier vakthavende meteorolog Håkon Mjelstad ved Meteorologisk institutt til NTB.

Slik blir været der du bor

Mjelstad understreker at det flotte været ikke blir langvarig, men i alle fall til slutten av helgen vil det vare. Søndag kveld kan det bli noe nedbør østafjells.

For de tre nordligste fylkene er ikke helgevarselet like oppmuntrende. Periodevis kuling med regnbyger fredag, mens det letter noe tidlig lørdag.

– Senere lørdag blir nedbør først i Nordland og så videre nordover. Nedbøren kommer vestenlig langs kysten, mens temperaturen vil ligge rundt 10 grader, opplyser Mjelstad.

Relativt bra i vest

På Vestlandet er utsiktene for helgen relativt bra. Det blir sørvestlig bris og noen regnbyger fredag. Fra lørdag er det mulighet for nedbør, spesielt på Nordvestlandet. Søndag kommer et nedbørsområde som gir regn fra tidlig på dagen. Temperaturen vil ligge på mellom 15 og 20 grader.

I Trøndelag går varselet ut på mye regn. Noe fint vær kan det bli utpå dagen fredag, men lørdag kommer det samme regnværet inn som på Vestlandet. Utsiktene for søndag er ikke noe bedre. Regn er stikkordet og 15 grader kan være makstemperatur, ifølge Meteorologisk institutt.

Flomvarsel i Trøndelag

Det ventes at vannføringen vil øke betydelig i nordre deler av Nord-Trøndelag og på Helgeland de nærmeste dagene. NVE har sendt ut flomvarsel på grunn av økt vannføring.

NVEs sider står det å lese: – Vannføringen har økt flere steder det siste døgnet, for eksempel i Vefsna og i Namsenvassdraget. Det er ventet at Helgeland og nordre deler av Nord-Trøndelag får de største nedbørmengdene de nærmeste to døgnene, mest fra onsdag kveld til torsdag kveld. Det ventes derfor at vannføringen i disse områdene kan øke betydelig de nærmeste to døgnene. Det er usikkerhet knyttet til prognosene.

Les flere nyheter

Personvernpolicy