Iranere flys trolig ut av landet torsdag ettermiddag

Artikkelen fortsetter under annonsen

To av de fire asylsøkerne som er planlagt sendt til hjem til Iran, blir trolig fløyet ut av landet torsdag ettermiddag klokka 14.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Karl Eldar Evang, som representerer iranernes støttegruppe, opplyser til NTB at den ene av de to som ennå ikke er besluttet sendt ut av landet, er en konvertitt.

– Iraneren som har konvertert er ikke blant disse. Men det er ikke slik at han har veldig mye tid å gå på – han er fortsatt truet med utsendelse. Også for den andre iraneren som ikke sendes ut nå, er det bare snakk om at man har vunnet litt mer tid, sier Evang.

Les også: - Derfor vil de ha dødsstraff

Han forteller at aktivister har planlagt aksjoner i forbindelse med utsendingen. Det arbeides nå med å finne juridiske grunner til utsettelse.

Ifølge Vårt Land har Tverrkirkelig Nettverk opplyst til iranernes støttegruppe at konverteringsdatoen er 4. september i år. Ifølge Utlendingsnemndas opplysninger skjedde konverteringen for et halvt år siden.

Konverteringer straffes hardt av myndighetene i Iran. Den siste tida har det vært flere offentlige henrettelser i landet, og mange mener at asylsøkeren risikerer å bli henrettet.

Les flere nyheter