Anker avslag på innsyn i terrordokumenter

Varebilen som den terrorsiktede parkerte like utenfor inngangen til høyblokken i regjeringskvartalet minutter før bomben gikk av. Foto: ABC Nyheter
Varebilen som den terrorsiktede parkerte like utenfor inngangen til høyblokken i regjeringskvartalet minutter før bomben gikk av. Foto: ABC Nyheter

En gruppe bistandsadvokater leverer torsdag en anke på avslaget på å få innsyn i dokumenter i terrorsaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av advokatene til ofrene i saken har krevd at de skal få lese alle politiets dokumenter i saken. Kravet er i tråd med rettighetene de har som bistandsadvokater, men faren for lekkasjer til pressen gjorde at Oslo tingrett tirsdag avslo advokatenes begjæring.

Les også: Hvorfor slår ingen alarm?

– Vi er uenige i den vurderingen tingretten gjør av hvilken fare det utgjør for etterforskningen at bistandsadvokatene får tilgang til disse opplysningene, sier bistandsadvokat Morten Engesbak til VG Nett.

Engesbak som på vegne av flere av bistandsadvokatene jobber for å sikre dem innsyn i dokumentene, sier en anke på avgjørelsen blir levert Borgarting lagmannsrett i Oslo torsdag.

Les også: Ble sett av ti kameraer

Bistandsadvokatene har allerede fått utlevert enkelte av dokumentene i saken, og deler av disse har allerede blitt lekket til pressen. Dette tok Oslo tingrett med i sin begrunnelse og anså faren for nye lekkasjer som stor.

Les også:

- Liv kunne ha vært reddet

Slik reagerte vaktene

Se alle overvåkningsbildene her

Les flere nyheter her

Personvernpolicy