Sjekker terroristens homo-tilknytning

Her kan han ha vanket: Var ikke London Pub så ille som terroristens teorier skulle tilsi? Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)
Her kan han ha vanket: Var ikke London Pub så ille som terroristens teorier skulle tilsi? Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)

Politiet har startet etterforskning i Oslos homo-miljø om Anders Behring Breivik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder NRK etter å ha snakket med en rekke kilder som bekrefter at terrorsiktede Anders Behring Breivik har hatt kontakter i homomiljøet.

Les også: Etterforsker homospor

Mens Breivik i sine skriverier har tatt avstand fra homofili, har politiet funnet grunn til å rette søkelyset mot en av de mest populære utestedene for homofile i Oslo, London Pub, melder NRK.

Les også: Tøft å vokte Breivik.

Politiet bekrefter

– Han har ikke vært noen stamgjest. Det er mulig han har vært her noen ganger, sier bartender Jonatan Beglert ved London Pub til nrk.no.

– Vi har mottatt opplysninger om at siktede skal ha hatt tilknytning til homofile miljøer. Dette følger vi opp, både fordi det sier noe om hvilke miljøer han har ferdes i, men også fordi det kan ha betydning for de rettspsykiatrisk sakkyndige i saken som skal vurdere ham, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved Oslo politidistrikt.

- Det er en kjent sammenheng mellom aggresivitet mot homofile og det å ha masse homofile følelser selv, som er veldig konfliktfylte for personen selv, sier sexolog Thore Langfeldt ved Institutt for klinisk sexologi og terapi til NRK.

Les også: Voldstiltalte hyllet Breivik.

Skuespill?

Selv skriver Anders Behring Breivik i et avsnitt av sitt lange skriv, at noen venner av ham fikk mistanke om hans politiske dobbeltliv, viser en gjennomgang ABC Nyheter har gjort.

Breivik forklarer at han klarte å lure disse til å tro at han isolerte seg fordi han hadde et skjult homofilt forhold. Men han bedyrer at han er 100 prosent heterofil.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy