Mancini rasende over spillnekt fra Tevez

Carlos Tevez går sin egen vei. Han skal ha terget City-manager Roberto Mancini da han nektet å bli byttet inn i tirsdagens mesterligakamp mot Bayern. Foto: Scanpix/Reuters.
Carlos Tevez går sin egen vei. Han skal ha terget City-manager Roberto Mancini da han nektet å bli byttet inn i tirsdagens mesterligakamp mot Bayern. Foto: Scanpix/Reuters.

Den argentinske landslagsspissen Carlos Tevez har ingen framtid i Manchester City etter at han nektet å bli byttet inn i tirsdagens mesterligatap mot Bayern München.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

City tapte 0-2. 27-åringen overså instruksjonene fra manager Roberto Mancini om å starte oppvarming tidlig i annen omgang. Det er eier sjeik Mansour Bin Zayed al Nahyan fra Abu Dhabi som må ta den endelige beslutningen, men en rasende Mancini sier han aldri mer vil benytte seg av Tevez' tjenester.

- Han er ferdig

– Jeg er svært skuffet fordi det handler om Carlos. Dette kan ikke skje i en toppklubb – det å nekte å komme innpå for å hjelpe lagkameratene sine. Hva jeg sa til Carlos blir mellom meg, ham og laget, sa Mancini på pressekonferansen etter nederlaget i München.

– Dersom vi ønsker framgang som lag, kan ikke Carlos spille med oss. For min del er han ferdig, lød det klare budskapet fra en oppgitt og skuffet City-manager.

På direkte spørsmåll om han ønsker å beholde Tevez i Manchester-klubben, svarer Mancini følgende kontant:

- Nei!

Se intervjuet med Mancini i spillertunnelen like etter kampslutt her.

Nyhetsbyrået AFP meldte onsdag morgen at Carlos Tevez avviser anklagene om spillnekt. I en uttalelse onsdag het det følgende fra Tevez:

- Jeg nektet aldri

«Jeg hadde varmet opp og var klar til å spille i München tirsdag. Dette er ikke riktig tid å gå inn på spesifikke detaljer om hvorfor det ikke skjedde, men jeg ønsker å gjøre det klart at jeg aldri nektet å spille».

27-åringen skylder på «forvirring» på City-benken og kommer med en unnskyldning til fansen.

«Jeg ønsker å beklage overfor alle Manchester City-fans, som jeg alltid har hatt et nært forhold til, for alle misforståelser som oppsto i München. De forstår at jeg alltid har gitt mitt beste for klubben ute på banen. Det oppsto forvirring på benken og jeg tror det gjorde at jeg ble misforstått. Framover er jeg klar til å spille når mine tjenester er ønsket. Jeg vil innfri alle forpliktelser», het det videre.

Les også: United reddet på overtid

Aldri mer

Få forsto hvorfor Mancini satte inn den defensive midtbanespilleren Nigel de Jong i stedet for Tevez etter 56 minutter. City lå da allerede under med to mål. Mancini forklarte at han ba Tevez starte med oppvarmingen for å gå utpå gresset og endre kampbildet.

– Han nektet å varme opp og nektet så å gå på banen. Dersom en spiller får mange penger for å spille for City... han kan ikke spille mer, aldri, sa Mancini.

Fjernsynsbildene viste en tydelig oppgitt Tevez som bare ristet på hodet da personer i Citys trenerteam forsøkte å snakke til ham.

Carlos Tevez har ønsket seg vekk fra City det siste året. Han har oppgitt familiære årsaker som grunn til at han vil flytte på seg. Argentineren er likevel blitt værende på Eastlands. Det er ikke bare i City det er blitt trøbbel rundt angriperen.

West Ham ble i sin tid bøtelagt for å ha hentet Tevez og landsmannen Javier Mascherano i 2006. Spillerne ble nemlig eiet av en tredjepart, nemlig Media Sports Investments.

Etter én sesong i London gikk veien videre til Manchester United. I 2008 var Tevez med da rødtrøyene vant mesterligaen etter straffesparkkonkurranse mot Chelsea. Argentineren scoret på sin straffe.

Kryptisk intervju

Foran 2009/10-sesongen ble det krøll på Old Trafford og det hele endte med at City hentet ham for 32 millioner pund. Ryktene sier at Tevez tjener 225.000 pund i uken for å ikle seg den lyseblå City-drakten.

– Jeg har vært profesjonell under hele min tid her, og sist sesong var jeg toppscorer. Sist sesong ønsket jeg å forlate klubben av familiære årsaker, men jeg fortsetter å gjøre mitt beste, var det noe kryptiske svaret fra Tevez selv da Sky Sports News intervjuet ham etter kampen.

Assistenttrener David Platt mener partene bør ta seg god tid før en endelig avgjørelse blir tatt.

– Jeg tror ingen kan akseptere at en spiller nekter å varme opp, uansett hva som har skjedd på benken eller hvilke argumenter som er blitt brukt. Vi må ta opp dette internt og løse det, uttalte den tidligere engelske landslagsspilleren.

Bilder fra kampen viser imidlertid at Platt kanskje ikke helt fikk med seg alt som skjedde på Allianz Arena tirsdag kveld - Carlos Tevez varmet nemlig opp langs sidelinjen i flere minutter. Men årsaken til hvorfor han aldri kom på banen er man ifølge partene altså dypt uenig.

Mario Gómez scoret forøvrig begge Bayerns mål i kampen.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy