United reddet på overtid

Alexander Frei jubler vilt etter en scoring mot Manchester United i mesterligaen tirsdag. Foto: Eddie Keogh (Reuters/Scanpix)

Basel var ytterst nær en kjempesensasjon i mesterligaen tirsdag. Manchester United utlignet på overtid og klarte 3–3 hjemme.

Sveitserne lå under 0–2 ved pause. Men en makeløs opphenting tok pusten fra de aller fleste på Old Trafford. Danny Welbeck gjorde oppskriftsmessig 2–0 med to scoringer i løpet av vel et minutt.

United så ut til å være på vei mot nok en seier. Basel ville det så absolutt annerledes. Tre scoringer fra Alexander Frei (58. og straffe 76.) og Fabian Frei (60.) snudde alt.

Marco Streller ble felt før straffesparket. Det var Antonio Valencia som var for hardhendt inne i feltet.

Ashley Young reddet United fra en stor blemme. Han styrte inn Nanis crossball idet kampen rundet 90 minutter.

United-keeper David de Gea opplevde dermed nok en nedtur etter den kostbare overgangen. Spanjolen fikk tilbake plassen på bekostning av danske Anders Lindegaard. Han spilte på sin side en knallkamp borte mot Besiktas.

Taper «aldri»

Hjemmelaget presset voldsomt på mot slutten, men fikk ikke uttelling. Dimitar Berbatov hadde den siste muligheten fem minutter på overtid.

United har bare tapt fire ganger i mesterligaen på de 51 siste kampene. Kun Barcelona (to ganger), Besiktas og Bayern München har senket Alex Fergusons lag de fem siste sesongene.

De neste kampene i puljen går 18. oktober. Da har Otelul Galati hjemmekamp mot United. Basel tar imot Benfica.

United startet gruppespillet med 1–1 borte mot Besiktas. Etter hjemmekampen mot Basel er gruppefavoritten ganske mye ute av kurs.

Storklubben tapte mesterligafinalen mot Barcelona i vår.