Guiness rekordbok til ABC Nyheter:

- Han får høyst sannsynlig verdensrekorden

Her rusler TIL-keeper Marcus Sahlman tilbake til eget mål etter at Odd Grenalnds Jone Samuelsen har scoret med hodet fra egen banehalvdel. Om kort tid er Jone Samuelsen klar for Guinness rekordbok - det opplyser Guinness selv til ABC Nyheter. (Foto: Scanpix).
Her rusler TIL-keeper Marcus Sahlman tilbake til eget mål etter at Odd Grenalnds Jone Samuelsen har scoret med hodet fra egen banehalvdel. Om kort tid er Jone Samuelsen klar for Guinness rekordbok - det opplyser Guinness selv til ABC Nyheter. (Foto: Scanpix).

Snart er Skien kjent for mer enn bare forfatteren Henrik Ibsen. Guinness rekordbok opplyser til ABC Nyheter at Odd Grenlands Jone Samuelsen trolig får den offisielle verdensrekorden i «scoring etter heading lengst unna mål».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odd Grenland-spiller Jone Samuelsens scoring på overtid mot Tromsø denne helgen fikk stor oppmerksomhet, og har inntil i dag gått sin seiersgang på nettet verden over.

Les også: Supermål kan havne i Guinness rekordbok

- Vi har sett målet

Odd Grenland kommer til å søke om å få målet registret i Guinness rekordbok og den søknaden vil etter alt å dømme bli innvilget.

Det opplyser nemlig Guinness rekordbok selv til ABC Nyheter.

- Dersom det foreligger godkjent dokumentasjon for det som har skjedd så er det meget store muligheter for at målet vil bli stående i Guinness rekordbok. Vi har selv sett målet og er både glade og imponert over det som trolig blir registrert som ny verdensrekord, sier Anne-Lise Rouse i Guinness rekordbok til ABC Nyheter.

- Ingen rekord fra før

Og eliteserieklubben har det meste på sin side for at Skien for alvor igjen skal bli satt på verdenskartet - utover det å være kjent for dikter og forfatter Henrik Ibsen.

I går var det to polititjenestemenn til stede på Skagerak Arena da klubben foretok en måling av avstanden fra der Samuelsen stod da han headet mål og frem til mållinjen.

Den nøyaktige avstanden er målt til 57,3 meter.

I tillegg er det video, som Guinnes selv altså har sett, av det som inntraff.

Media har de siste dagene operert med at gjeldende rekord for «scoring etter heading lengst unna mål» er på 52,1 meter. Den skal være satt Holker Old Boys` Graham Capstick i en kamp mot Chadderton i de lavere engelske divisjoner.

Men Rouse i Guinness sier til ABC Nyheter at den rekorden ikke eksisterer.

- Vi har ikke en slik rekord registrert i våre databaser, sier hun til ABC Nyheter.

Klar om noen uker

Det var prosjektleder i Odd Grenland, Leif Otto Brekka, som foretok den korrekte målingen sammen med to polititjenestemennene.

Nå sier Anne-Lise Roust at Samuelsen kan være innehaver av en offisiell verdensrekord om et par ukers tid.

- Straks vi har mottatt riktig og god nok dokumentasjon på det som søker ønsker å registrere så vil et eget team se nærmere på saken. Om et par ukers tid vil hans rekord kanskje være registrert.

- Men hvor stor sjanse vil du si at det er for at han vil få den godkjent?

- Vi har selv sett målet og jeg vil igjen si at det er meget store sjanser for at han vi bli innehaver av en rekord i Guinness World Records, sier Anne-Lise Roust til ABC Nyheter.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy