Tidenes største vinbeslag i Hedmark

En 29-åring fra Kroatia ble søndag tatt med 9630 liter vin. Dette er tidenes største tollbeslag av vin noensinne i Norge.
En 29-åring fra Kroatia ble søndag tatt med 9630 liter vin. Dette er tidenes største tollbeslag av vin noensinne i Norge.

Søndag gjorde tollerne i Hedmark norgeshistoriens største beslag av vin da en 29 år gammel mann fra Kroatia ble stanset med over 9.000 liter på grensa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen kjørte en semitrailer som ble vinket in til tollkontroll nær Magnormoen i Hedmark ved 14-tiden søndag. 29-åringen fortalte tollerne at han skulle til Oslo og at traileren var tom, noe det viste seg at den ikke var ved nærmere undersøkelser.

I semitraileren ble det funnet 9.630 liter vin, 17.962 liter øl, 858 liter brennevin og 37,5 kilo tobakk. Tollbeslaget utgjør 2,3 millioner kroner i avgiftsunndragelser.

Les mer: På jakt etter kyllingdun og falske vesker

– Det er direkte resultat av dyktige tjenestemenn og godt tollerhåndverk. 2011 er i ferd med å bli det største beslagsåret av alkoholholdige drikkevarer for Kongsvinger-tollerne noensinne, sier kontorsjef Morten Nystuen ved Kongsvinger tollkontor i en pressemelding.

Hedmark politidistrikt ble varslet om tollbeslaget og overtok ansvaret for den mistenkte sjåføren og den videre etterforskningen av saken.

Les også: Tatt med 337.000 sigaretter

Inntil søndag var det største tollbeslaget av vin på 5.000 liter. Beslaget ble gjort på riksvei 2 ved Kongsvinger 30. april 2005.

Les flere nyheter

Personvernpolicy