Strauss-Kahn påberoper seg diplomatisk immunitet

Dominique Strauss-Kahn gikk i mai av som generaldirektør i Det internasjonale pengefondet (IMF) etter å ha blitt pågrepet i New York, mistenkt for seksuelle overgrep mot en stuepike. Han ble siktet i saken, men siktelsen ble senere frafalt. Nå risikerer han likevel å bli trukket for retten i et sivilt søksmål. Foto: Scanpix/AFP
Dominique Strauss-Kahn gikk i mai av som generaldirektør i Det internasjonale pengefondet (IMF) etter å ha blitt pågrepet i New York, mistenkt for seksuelle overgrep mot en stuepike. Han ble siktet i saken, men siktelsen ble senere frafalt. Nå risikerer han likevel å bli trukket for retten i et sivilt søksmål. Foto: Scanpix/AFP

Dominique Strauss-Kahns advokater mener den franske politikeren har diplomatisk immunitet og derfor ikke kan saksøkes i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokatene har nå bedt en domstol i Bronx i New York om å avvise det sivile søksmålet som stuepiken Nafissatou Diallo har reist mot Dominique Strauss-Kahn.

Strauss-Kahn hadde diplomatisk immunitet som generaldirektør i Det internasjonale pengefondet (IMF), og denne immuniteten fortsatte å gjelde selv etter at Strauss-Kahn trakk seg fra vervet og fram til han fikk tillatelse til å reise ut av USA, hevder advokatene. Strauss-Kahn reiste hjem til Frankrike i august.

Diallos advokat Kenneth Thompson avviser argumentet om diplomatisk immunitet som «grunnløst» og «desperat».

Det sivile søksmålet er reist mot Strauss-Kahn til tross for at siktelsen i straffesaken mot ham i august ble frafalt på grunn av tvil om Diallos forklaring.

Strauss-Kahn var siktet for å ha forsøkt å voldta Diallo på hotellet Sofitel på Manhattan i mai.

Les flere nyheter

Personvernpolicy