Michael Jacksons lege for retten

Millioner av fans venter på svar når rettssaken mot Michael Jacksons lege Conrad Murray innledes tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn to år er gått siden Michael Jacksons dødsfall den 25. juni 2009. Nå står popkongens lege Conrad Murray (58) tiltalt for uaktsomt drap. Rettssaken mot ham, som allerede er blitt utsatt to ganger, er ventet å vare i fem uker.

Murray risikerer opptil fire års fengsel om han blir funnet skyldig i saken. Han er tiltalt for å ha gitt Jackson en overdose av anestesimiddelet propofol.

Se video: - Bevisstløs bak scenen

Jackson skal ha fått legemiddelet fordi han led av søvnløshet.

Murray har aldri nektet for å ha gitt Jackson propofol, men han avviser bestemt at han gikk fra pasienten etter å ha gitt ham middelet.

Les også: - Michael Jackson døde av overmedisinering

Stor oppmerksomhet

Det er ventet at Murrays advokat Ed Chernoff vil hevde at Jackson ga seg selv en overdose propofol mens Murray var ute av rommet.

Rettssaken vil bli sendt direkte på fjernsyn, men dommer Michael Pastor har gjort det klart at det er strengt forbudt å filme juryen.

Det er ventet at en stor mengde fans vil dukke opp ved tinghuset i Los Angeles når rettssaken starter, foruten et kobbel av pressefolk.

Enkelte fans har gitt uttrykk for misnøye med at uaktsomt drap ikke har en strafferamme på mer enn fire års fengsel.

– Jeg mener denne rettssaken vil bli en stor skuffelse uansett hva utfallet blir, sier Wesley Noorhoff, leder i Legendary Michael Jackson Fan Association.

Det er ventet at også Jacksons familie vil være til stede, deriblant hans foreldre Katherine og Joe Jackson.

Les også: Jacksons lege vil svare på anklager

Beviser

I politiavhør har Murray sagt at han følte seg presset til å utskrive propofol til Jackson fordi popstjerna truet med å avlyse sine planlagte konserter i London om han ikke fikk anestesimiddelet.

Et vitne, apotekeier Tim Lopez, har sagt at Murray i månedene før Jacksons død fikk mer enn 15 liter propofol levert til en venns adresse.

I rettssaken vil obduksjonen av Jackson spille en viktig rolle. Denne viser etter sigende at Jackson var sunn og frisk da han døde.

Les også: Michael Jacksons lege stilles for retten

Les flere nyheter