FFK klart best – Sarpsborg mot nedrykk

Her kaster målscorer Tarik Elyounoussi seg rundt halsen på trener Tom Freddy Aune etter 0-1 scoringen i eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Fredrikstad mandag kveld. Foto: Linn Cathrin Olsen (Scanpix)
Her kaster målscorer Tarik Elyounoussi seg rundt halsen på trener Tom Freddy Aune etter 0-1 scoringen i eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Fredrikstad mandag kveld. Foto: Linn Cathrin Olsen (Scanpix)

Mandagens Østfoldderby var i utgangspunktet «vinn eller forsvinn» for Sarpsborg 08. Det ble ikke vinn. Vant gjorde gjestene fra Fredrikstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seierssifrene 4-1 til FFK ga et godt bilde av styrkeforholdet i en kamp der Tarik Elyounoussi, Amin Askar og Celso Borges scoret for gjestene. Et selvmål gjorde seieren helt sikker. Sarpsborg reduserte til 1-3 ved Tom Erik Breive.

Fredrikstad fryktet før kampen at det forhatte nedrykningsspøkelset kunne dukke opp i igjen. Etter tre poeng mandag legger det neppe veien om Plankebyen i år.

Les også: Odd-spiller med ny verdensrekord?

For Sarpsborg er situasjonen langt mørkere. Med 17 poeng og 10 opp til sikker plass med seks kamper igjen, er nok løpet kjørt for laget som åpnet som et friskt pust. Nedrykket nærmer seg, for en ganske usannsynlig snuoperasjon er det eneste som kan oppfylle ambisjonen om å bli «Topp 14» i 2011. De fire første hjemmekampene ble vunnet, nå er 19. mai datoen for siste seier til de blå fra Sarpsborg.

Gir ikke opp

– Vi skal aldri gi opp, sa trener Roar Johansen som uansett kan glede seg over at klubben er en av dem som trolig leverer økonomisk overskudd i år.

Storebror FFK sto uten seier i fire obligatoriske kamper mot Sarpsborg 08 siden Sarpsborg Fotballklubb og Sparta Sarpsborg ble en klubb.

Les også: Chibuike med hat trick da RBK slo Start 4-1

Tarik Elyounoussi lå høyt i forhåndssnakket foran kampen. Og kun sekunder var gått da han lot føttene tale og drepte mye av det psykologiske overtaket lillebror hadde før kampen. Spissen stakk mellom Sarpsborgs lite samspilte midtstoppere og scoret ganske sikkert.

Hjemmelaget ristet av seg skuffelse og kalddusj og produserte sjanser til utligning. Martin Wiig prøvde både én og to ganger, men Jon Masalin var våken og god. Det var ikke Sarpsborg-forsvaret da Celso Borges fikk dundre inn 2-0 i det 36 minutt. Der og da så de røde fra Plankebyen ut som et vinnende lag.

«Bare ett lag»

Etter pause kom et selvmål, en redusering og en scoring på overtid av Amin Askar før FFK-fansen kunne synge hele veien hjem: «Det er bare ett lag i Østfold».

Tribunene på Sarpsborg Stadion var farget i mye blått og litt mindre rødt. Det var ingen ting å si på rammene for mandagens eliteserieprodukt i Østfold. På banen var farten ofte for stor for ferdighetene.

Les også: Vålerengas femte på rad

Best var gjestene, som var langt flinkere til å bruke kantene enn hjemmelaget. Elyounoussi og Borges har blitt kritisert for ikke å levere på bortebane. Nå ble begge målscorere i en kamp der FFK scoret mer enn ett mål for første gang på 12 kamper.

(©NTB)

Les flere sportsnyheter her


Les flere nyheter her

Personvernpolicy