Facebook viktigere enn å treffe venner

Facebook-sjef Mark Zuckerberg kan glede seg over at mange mener Facebook er viktigere enn å treffe venner. Foto: REUTERS/Robert Galbraith/SCANPIX
Facebook-sjef Mark Zuckerberg kan glede seg over at mange mener Facebook er viktigere enn å treffe venner. Foto: REUTERS/Robert Galbraith/SCANPIX

I en ny undersøkelse blant unge svarer mer enn en firedel at det er viktigere å være oppdatert på Facebook enn å treffe venner. Over halvparten svarer at de ikke kan leve uten internett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undersøkelsen, som er foretatt av IT-selskapet Cisco, viser at mange unge ser på internett som like viktig som mat og tak over hodet.

Blant funnene i den internasjonale undersøkelsen er at over halvparten av de spurte mener de ikke kan leve uten internett, og at internett er en integrert del av livet deres.

Les også: Slik blir din nye Facebook

To av tre ville valgt internett framfor å eie en bil, mens to av fem svarer at internett er viktigere enn dating, omgang med venner og musikk.

Mer enn én av fire studenter mener det er viktigere å være oppdatert på Facebook enn festing, dating, musikk eller fysisk omgang med venner.

Samtidig viser undersøkelsen at de unge foretrekker nye mobile enheter som smarttelefon og nettbrett framfor stasjonære PC-er, TV, aviser eller bøker.

Spørreundersøkelsen er foretatt blant 3.000 studenter og unge under 30 år i 13 land.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy