Nobelprisvinner døde etter kreftsykdom

Oprah Winfrey introduserer Wangari Maathi som Nobels Fredspris vinner.

Se noen av høydepunktene i Wangari Maathai's liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wangari Maathai døde på sykehus i Nairobi, hvor hun ble behandlet for kreft, melder de kenyanske fjernsynskanalene Citizen TV og NTV mandag. Hun døde med sine kjære ved sin side, opplyser Karanja Njoroge, leder i Grønt belte-bevegelsen, miljøorganisasjonen som Maathai grunnla på 1970-tallet.

Les også: Wangari Maathai er død

Maathai ble i 2004 tildelt Nobels fredspris for sin innsats for bærekraftig utvikling, demokrati og fred. Maathai var den første afrikanske kvinnen som ble tildelt prisen. Hennes Grønt belte-bevegelse har plantet millioner av trær i Afrika.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy