Vålerenga stoppet RBKs gulljakt

NETTKJENNING: André Muri har headet, og ballen er på vei i mål til Vålerengas 1-0-mål mot Rosenborg. Foto: Scanpix.
NETTKJENNING: André Muri har headet, og ballen er på vei i mål til Vålerengas 1-0-mål mot Rosenborg. Foto: Scanpix.

André Muris vinnermål stoppet Rosenborgs gulljakt. Vålerenga vant 1-0 på Ullevaal søndag og meldte seg selv på i medaljekampen for fullt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg hadde ikke tapt siden 17. juli og hadde 19-2 i målforskjell på de fire siste kampene, som alle endte med seier. Laget var på god vei mot en skikkelig sluttspurt før Vålerenga ødela.

– Vi gjorde en ny bra kamp, selv om vi ikke skapte like mange sjanser som i de forrige. Jeg er misfornøyd med at det ikke ble poeng, men vi har på ingen måte gitt opp kampen om seriegull ennå, sa Rosenborg-trener Jan Jönsson etter kampen.

Vålerenga vant 1-0 borte mot LSK forrige søndag og tok sin annen strake trepoenger. Laget står med 38 poeng på femteplass, ett poeng bak Rosenborg på bronseplass. RBK har riktig nok en kamp mindre spilt.

– Det var deilig å vinne over Rosenborg. Nå kan vi endelig være med i kampen om medaljer, sa Vålerenga-trener Martin Andresen.

Stopperen André Muri ble matchvinner med sin scoring i første omgang. Vålerenga hadde også en liten matchvinner i sisteskansen Lars Hirschfeld, som reddet alle forsøkene fra RBK. Spesielt et tigersprang i annen omgang ble avgjørende.

– Jeg spilte ikke noen spesielt god kamp, men jeg hadde mye flaks. Jeg vil heller si at guttene foran meg i forsvaret gjorde at jeg fikk en del lette redninger. Det har vært mer vilje i laget i de siste kampene enn tidligere i sesongen, mente Hirschfeld.

Dueller

Det var en velspilt og ikke minst underholdende kamp. For første gang siden LSK-kampen virket Ullevaal også noenlunde «fullsatt» med sine litt over 18.000 tilskuere.

Kampen hadde preg av mange tøffe dueller. Det var en nigeriansk duell mellom VIFs Fegor Ogude og RBKs John Chibiuke som nærmest endte uavgjort. Det var duellen mellom Veigar Pall Gunnarsson og RBKs Alejandro Lago. To ganger slapp islendingen løs i 1. omgang. Første gang gikk headingen like utenfor, det andre forsøket var et svakt skudd i fin posisjon som gikk rett i klypene på Daniel Örlund.

Rosenborg hadde også sine muligheter innledningsvis. Skuddfoten til Markus Henriksen var het, og keeper Hirschfeld fikk så vidt fingrene på et skudd fra trønderen. Samme mann var også fint med da Rade Prica vendte og fikk skutt i samme bevegelse.

Hodemål

Mens RBK sakte, men sikkert begynte å få et lite overtak slo hjemmelaget til. 35 minutter var gått da André Muri var høyest oppe på en corner, og ballen endte nede i lengste hjørnet for Örlund.

Rosenborg kom også under mot Sogndal torsdag, men da klarte Jan Jönssons gutter å snu til seier. Denne gangen holdt Martin Andresens defensive taktikk til å holde trønderne på avstand helt ut. Litt nervøst mot slutten ble det da Fredrik Stoor pådro seg sitt annet gule kort og fikk en tidlig dusj etter 80 minutter.

Personvernpolicy