Høyesterett satte punktum for bildrapssaken i Kongsvinger

KASTET AV: En 46 år gammel kvinne omkom etter at hun ble kastet av panseret på en bil og traff et skilt i krysset ved Øvre Langelands vei og Storgata i Kongsvinger i oktober i fjor. Nå er det klart at dommen mot gjerningsmannen blir stående. Foto: Per-Erik Stømner/Glåmdalen/Scanpix.
KASTET AV: En 46 år gammel kvinne omkom etter at hun ble kastet av panseret på en bil og traff et skilt i krysset ved Øvre Langelands vei og Storgata i Kongsvinger i oktober i fjor. Nå er det klart at dommen mot gjerningsmannen blir stående. Foto: Per-Erik Stømner/Glåmdalen/Scanpix.

Høyesterett har forkastet anken fra en 25 år gammel mann som er dømt til 13 års fengsel for forsettlig drap på en kvinne fra Kongsvinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen er dermed endelig, melder Glåmdalens nettutgave.

Glåmdal tingrett dømte mannen til 13 års fengsel, en dom som ble stadfestet av Eidsivating lagmannsrett.

Det var i oktober i fjor mannen stjal en bil som gikk på tomgang i Storgata i Kongsvinger. Kvinnen som hadde forlatt bilen mens hun tok ut penger i en minibank, reagerte med å legge seg oppå panseret for å stanse biltyven. I stedet ga mannen gass, og det hele endte med at kvinnen ble kastet av 600 meter lenger framme.

Hun døde av skadene, og lagmannsretten mente mannen måtte dømmes for forsettlig drap som ble gjennomført for å skjule en annen forbrytelse. Dermed ble straffen 13 års fengsel.

Personvernpolicy