Etterforsker Breivik-kontakt med tyske nynazister

GJERNINGSMANNEN på vei bort fra bomben i Oslo sentrum og til Utøya 22. juli. Foto: ABC Nyheter
GJERNINGSMANNEN på vei bort fra bomben i Oslo sentrum og til Utøya 22. juli. Foto: ABC Nyheter

Tyske etterforskere gransker mulige forbindelser mellom tyske nynazister og Anders Behring Breivik. Granskingen skjer etter at norske etterforskere fant tyske e-postadresser hos Breivik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge nyhetsmagasinet Der Spiegel er det eventuelle Breivik-forbindelser til nynazister i Bayern som granskes.

Det tyske politiets sikkerhetstjeneste Verfassungsschutz i Augsburg i Bayern skal for kort tid siden har innkalt flere lokale høyreekstremister til vitneavhør i forbindelse med terroren 22.juli.

Blant dem som er innkalt til avhør, navngir Der Spiegel Roland Wuttke, leder for det høyreekstreme tyske partiet NPD i regionen Oberbayern.

Les også: Politiets forklaringer spriker

Wuttke benekter å ha hatt noen som helst kontakt med Breivik og viser til et åpent brev der han beskylder tyske sikkerhetstjenester for å bedrive propaganda. Han har nektet å møte til avhør fordi han ikke mener han har noe å fortelle.

Les også: «Jeg beordret båtene mot Storøya»

Wuttke er ikke ukjent for tysk politi. Han ble i 2009 sammen med andre etterforsket for rasisme. I en stort anlagt razzia i 30 boliger og lokaler i oktober i fjor beslagla politiet en rekke datamaskiner, mobiltelefoner, en pistol med lyddemper og 360 skudd.

Les også: Beordret sivile i skuddlinja

Les flere nyheter

Personvernpolicy