Stoltenbergs sjåfør betalte ikke bomavgift

Jens Stoltenberg skulle på jakttur da bilen hans ble stanset av oppsynsmannen, som avkrevde straffegebyr for ubetalt bomavgift. Foto: Lise Åserud / Scanpix
Jens Stoltenberg skulle på jakttur da bilen hans ble stanset av oppsynsmannen, som avkrevde straffegebyr for ubetalt bomavgift. Foto: Lise Åserud / Scanpix

Statsminister Jens Stoltenbergs sjåfør måtte betale straffegebyr da han nylig kjørte statsministeren til en jaktmiddag i Lom i Gudbrandsdalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge oppsynsmann Kjell Ove Trondplassen betalte ikke sjåføren bomavgiften da han kjørte inn på en privat vei, skriver VG.

– Her i bygda gjør vi ikke forskjell på Jørgen hattemaker og Kong Salomo, sier Trondplassen og legger til at sjåføren gjorde opp regningen på stedet.

- Skulle betale

Kommunikasjonssjef Trude Måseide ved Statsministerens kontor bekrefter saken. Hun sier også at Stoltenberg var klar over at det ikke ble betalt bomavgift da bilen hans kjørte inn på den private veien.

Ifølge Måseide skulle sjåføren betale avgiften på veien tilbake. Dette forklarte også sjåføren til oppsynsmannen da han ble stanset.

På jakttur

Statsministeren var på jakttur med familie og venner. Ifølge oppsynsmann Trondplassen gikk Stoltenbergs livvakt ut av bilen og sa at han var politimann og at statsministeren var i bilen, da følget ble stanset.

– Jeg svarte at så vidt jeg vet så er ikke Jens andelshaver i vårt veianlegg. Da lusket livvakten tilbake, sier Trondplassen til VG.

Les flere nyheter

Personvernpolicy