Effektive Aalesund til finale på selvmål

Aalesunds Jason Morrison (t.v.) i duell med Olav Tueolo Johannesen under semifinalen i NM i fotball for menn mellom Aalesund og Start på Color Line Stadion i Ålesund torsdag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
Aalesunds Jason Morrison (t.v.) i duell med Olav Tueolo Johannesen under semifinalen i NM i fotball for menn mellom Aalesund og Start på Color Line Stadion i Ålesund torsdag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

Aalesund hadde en sjanse og scoret på den, men det var Start-forsvareren Haraldur Gudmundsson som var sist på ballen da hjemmelaget ordnet cupfinalebillett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NM fotball menn, semifinale torsdag:

Aalesund – Start 1-0 (1-0)

8549 tilskuere

Mål: 1-0 Haraldur Gudmundsson (selvmål 40).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gult kort: Espen Søgård, Olufemi Oladapo, Olav Tuelo Johannesen, Start.

Lagene:

Aalesund (4-2-1-3): Sten Grytebust – Enar Jääger, Jonathan Tollås Nation, Daniel Arnefjord, Jo Nymo Matland – Jason Morrison, Peter Orry Larsen (Fredrik S. Ulvestad fra 65.) – Michael Barrantes – Kjell Rune Sellin (Sander Post fra 83.), Magnus Sylling Olsen (Solomon Okoronkwo fra 90.), Demar Phillips.

Start (4-4-2): Alexander Lund Hansen – Avni Pepa, Haraldur Gudmundsson, Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl – Ernest Assante, Olufemi Oladapo Øyvind Gausdal fra 63.), Espen Søgård (Christer Kleiven fra 87.), Solomon Owello – Espen Børufsen, Olav Tuelo Johannessen Ole Martin Årst fra 63.).

Aalesund møter Brann i cupfinalen 6. november.

(©NTB)

Avgjørelsen falt 40 minutter ut i første omgang. Etter litt klabb og babb foran mål, der ballen gikk litt fram og tilbake, endte det med et skudd, som Gudmundsson var uheldig å styre i eget mål.

Flere scoringer ble det ikke. Så mange flere skikkelige sjanser var det heller ikke i kampen, som gikk i øs pøsende regnvær uten at det gjorde noe fra eller til. Det ble en svak kamp, der Aalesund hadde god kontroll mot et svært svakt Start-lag, som spilte helt uten selvtillit.

Gjestene hadde forresten to sjanser i kampen. Olav Tuelo Johannesen var gjennom i første omgang uten å lykkes, og kvarteret ut i annenomgangen fikk Ernest Asante sjansen, men skuddet hans gikk rett på keeper.

Svakt

De vel 8500 tilskuerne fikk se en veldig svak kamp, men de gledet seg likevel over at Aalesund og Kjetil Rekdal spilte seg fram til Ullevaal-finale for andre gang på tre år.

Start spilte sin sjette semifinale og har tapt alle. Aalesund spilte sin tredje, og det er blitt to seirer. Forrige gang, i 2009, ble det også kongepokal etter seieren på straffespark over Molde.

Det var en skjebnens ironi at det var den gamle Aalesund-spilleren Haraldur Gudmundsson som skulle avgjøre kampen. Han spilte for Rekdals lag i tre sesong, men i 2008 ville ikke Rekdal satse på ham mer. Han endte etter hvert i Start etter en gjesteopptreden på Kypros. Torsdag ble han også en viktig mann for Aalesund på grunn av selvmålet sitt.

Ingen trussel

Mons Ivar Mjelde gjorde hva han kunne på sidelinjen for å oppildne spillerne sine, men ingenting hjalp. Han valgte å sette Ole Martin Årst innpå etter 63 minutter, men spissen var ikke i nærheten av å skape noe foran mål i løpet av den tiden han var på banen.

Midtstopperen Jesper Mathisen var den som kom best fra det på et veldig svakt Start-lag.

Aalesund Michael Barrantes må få godkjent, selv om han er i langt dårligere form nå enn hva som var tilfelle tidligere i sesongen. Han fikk likevel bestemannspremien hos Aalesund.

Midtstopperne Jonathan Tollås Nation og Daniel Arnefjord spilte solid gjennom hele kampen for hjemmelaget, og var alt i alt veldig nyttige og gode.

Les flere nyheter

Personvernpolicy