Rosenborg snudde til seier

Sogndals Even Hovland og Rosenborgs John Chibuike i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Sopgndal på Lerkendal stadion torsdag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Ulrik Flo ga Sogndal en overraskende ledelse borte mot Rosenborg i Trondheim, men to sene scoringer sikret hjemmelaget tre poeng.

Det var eliteseriens to gjerrigste forsvar som møttes i Trondheim torsdag, i en kamp som var utsatt fra den såkalte «streikerunden» i mai. Men til tross for at begge lagene bare hadde sluppet inn 24 mål hver, hadde Rosenborg scoret nesten tre ganger så mange som Sogndal, med 50 mot 17.

Første spisscoring for Sogndal

Men til tross for at Rosenborg skapte flere store sjanser den første halvtimen, var det overraskende nok bortelaget som tok ledelsen. Høyreback Mats Solheim slo presist inn på bakre stolpe, hvor Ulrik Flo stanget ballen i mål. Det var første gang i år et Sogndal-mål ble scoret fra spissplassen.

Ledelsen holdt seg til pause, til tross for at både John Chibuike og Rade Prica hadde flere gode muligheter til å utligne før sidebyttet for hjemmelaget.

Nykommerne berget RBK

Etter pause åpnet himmelens sluser seg, og i et ufyselig vær klarte Sogndal lenge å stå imot presset fra hjemmelaget, helt til et kvarter gjensto.

Da blåste dommer Ken Henry Johnsen straffe til RBK, etter kaos i feltet på en corner. Chibuikes straffespark ble reddet, men Borek Dockal sørget for å sette returen i mål til 1-1 og en fortjent utligning.

Men Chibuike, som scoret tre mot Start mandag, skulle likevel bli avgjørende.

For med mindre enn ti minutter igjen tråklet han seg gjennom, og denne gangen gikk ballen i mål, via stangen.

Flere scoringer ble det ikke, og Sogndal har fortsatt til gode å ta med seg poeng fra Trondheim på sine tretten forsøk mot Rosenborg.