- Politiet må gi en korrekt versjon

- Politiets øverste ledelse må klarlegge hva som er den korrekte historien, vi kan ikke leve med et slikt sprik, sier Trond H. Blattmann som leder pårørendeforeningen etter Utøya-tragedien. Foto: Scanpix
- Politiets øverste ledelse må klarlegge hva som er den korrekte historien, vi kan ikke leve med et slikt sprik, sier Trond H. Blattmann som leder pårørendeforeningen etter Utøya-tragedien. Foto: Scanpix

Trond Blattmann i pårørendegruppa etter Utøya-tragedien krever en avklaring av politiet. Det skjer etter at ABC Nyheter torsdag offentliggjorde politiets hemmelige egenrapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leder av pårørendeforeningen etter tragedien på Utøya, Trond Blattmann, krever at politiets ledelse raskt kommer på banen og forteller hva som egentlig skjedde ved Utøya den fatale fredagen 22. juli.

- Vi kan ikke ha to historier som spriker så mye. Nå forventer jeg at politiet kommer med en redegjørelse om hva som er riktig, sier han til ABC Nyheter.

- Annerledes

Trond Blattmann var ukjent med den hemmelige rapporten som ABC Nyheter i dag publiserer anonymiserte utdrag fra. Rapporten er skrevet av den første politimannen som var i nærheten av Utøya.

- Den er annerledes enn det vi har hørt tidligere. Det er godt at dette kommer frem, sier Blattmann, som mistet sin 17-årige sønn i tragedien.

- Nå må politiets øverste ledelse fort komme med den korrekte versjonen, sier han.

Rapporten fra denne politimannen gir et annet inntrykk enn de forklaringene som kom fra Politidirektøren og den øvrige politiledelsen 18. august.

- Vil ta tid

Kommunikasjonsdirektør Wenche Bjørngaard i Politidirektoratet skriver følgende i en e-post til ABC Nyheter:

«En enkelt rapport som dette rokker ikke ved det som ble formidlet på politiets pressekonferanse den 18.8. Det var det inntrykket som operasjonsledelsen satt med, basert på et tilfang av ulike kilder, meldinger og observasjoner.

Det er svært uheldig at straffesaksdokumenter lekkes ut til media, da disse blir tatt ut av helheten. Den samlede framstillingen, og de fullstendige svarene vil ta tid, gjennom etterforskning og evaluering.»

Les også: Politiets forklaringer spriker

Les flere nyheter

Personvernpolicy