Guastavino og Ojo sikret finaleplass

Underveis i semifinalekampen i cupen i fotball mellom Fredrikstad og Brann onsdag kveld. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX.
Underveis i semifinalekampen i cupen i fotball mellom Fredrikstad og Brann onsdag kveld. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX.

Diego Guastavino og Kim Ojo scoret målene som ga Brann 2-0-seier over Fredrikstad og plass i cupfinalen på Ullevaal i november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trener Rune Skarsfjord og Brann var nederlagsdømte av de fleste før sesongen. Nå har bergenserne muligheten til å gjøre 2011-sesongen til en virkelig suksesshistorie. Etter å ha slitt seg gjennom de tidlige cuprundene er det nå duket for fotballens festaften på Ullevaal 6. november for Brann.

Motstander blir enten Aalesund eller Start. Brann har da muligheten til å ta sitt sjuende norgesmesterskap, og det første siden 2004.

Heldig førstemål

Semifinalen mot Fredrikstad var jevnspilt, og etter hvert fikk man følelsen av at det laget som scoret først kom til å vinne. Kampens første scoring kom etter 71 minutter da Diego Guastavino smelte til fra 25 meter. Ballen gikk via en Fredrikstad-forsvarer og i en flott bue over en utspilt Jon Masalin i Fredrikstads mål.

Kim Ojo ødela alt håp Fredrikstad hadde om en sluttspurt. Nigerianeren var sist på ballen etter et fint Brann-angrep på høyresiden fem minutter før slutt.

Et fullsatt Fredrikstad stadion var i cupstemning, og både Fredrikstad og Brann bidro til en festforestilling i norgesmesterskapets semifinale. Hjemmelaget var spillemessig klart best før pause, men Brann var giftige på kontringer. Som så ofte før i år var det mye nesten for FFK, nærmest var laget da Celso Borges var noen centimeter unna å rekke James Keene innlegg etter snaue kvarteret.

Omgangens største sjanse fikk Brann da nøling i vertenes forsvar gjorde at Diego Guastavino plutselig var alene med keeper. Avslutningen gikk like på utsiden av stanga.

Skuddene styrte Branns vei

Etter pause var det mer jevnspilt, og det var Brann som spilte seg til de første sjansene etter sidebytte. Først reddet Masalin Erik Mjeldes forsøk, før Rodolph Austin smelte til på volley like utenfor.

Fredrikstads Amin Askar sto likevel for omgangens til da største sjanse. Skuddet fra 20 meter gikk via Lars Grorud, men Piotr Leciejewski sto for en reaksjonsredning av ypperste merke og hindret scoring. Utover denne sjansen var Fredrikstad etter hvert tannløse på offensiven. Fredrikstad må nå konsentrere seg om å berge plassen i eliteserien og får en ny stor kveld allerede i neste serierunde da laget tar turen til lokaloppgjør i Sarpsborg. Brann har mye å glede seg over og kan kjempe om medaljer i serien fram til cupfinalen.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden