Fjerner Grey’s-episode etter Utøya-massakren

GREYS-STJERNENE: «Disarm»-episoden av Grey's Anatomy ble vurdert som for støtende etter 22. juli. Derfor tas den av skjermen. Foto: TV 2
GREYS-STJERNENE: «Disarm»-episoden av Grey's Anatomy ble vurdert som for støtende etter 22. juli. Derfor tas den av skjermen. Foto: TV 2

TV 2 mener innholdet kan virke støtende på pårørende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV 2 har bestemt seg for å ikke sende episoden av Grey's Anatomy som skulle blitt vist tirsdag 27. september.

Årsaken er at episoden har flere likhetstrekk med terroren i Oslo og på Utøya 22. juli. Til sammen ble 77 mennesker drept, 69 av dem på Utøya.

– Episoden har et innhold som er sterkt, og kan virke støtende og gi assosiasjoner til det som skjedde på Utøya. Det handler om en skyteepisode, som kan komme til å gi assosiasjoner til pårørende etter hendelsen 22. juli. Vi ser gjennom ting, og tok denne gang en vurdering om at vi fjerner episoden, sier kommunikasjonssjef Aleksander Valestrand til «God kveld Norge».

Episoden, som har tittelen «Disarm», vil kun være tilgjengelig på Sumo, opplyser TV-kanalen. 27. september får seerne i stedet se episode 12, som egentlig skulle sendes en uke senere.

Grey's Anatomy er en amerikansk drama TV-serie som følger livene til praktikanter og deres mentorer ved sykehuset Seattle Grace Mercy West. TV-kanalen ABC viser nå den åttende sesongen, og det er bekreftet at serien vil fortsette å løpe. På TV 2 kan du denne høsten følge den syvende sesongen.

TV 2 er ikke den eneste kanalen som har gjort om på sendeplanen etter terrorangrepene.

Tidligere denne uken kunne TV3 fortelle at episode syv av «Spesialenheten», som tar utgangspunkt i en jente som tar med seg et skytevåpen på skolen og begynner å skyte vilt rundt seg, heller ikke blir vist.

Her kan du se traileren til Grey's-episoden, som bare vil bli vist på Sumo:

Personvernpolicy