Tre siktet for Gjøvik-drapet

Politiet i arbeid utenfor boligen på Kopperud på Gjøvik.
Foto: Henning Gulbrandsen / Oppland Arbeiderblad / Scanpix
Politiet i arbeid utenfor boligen på Kopperud på Gjøvik. Foto: Henning Gulbrandsen / Oppland Arbeiderblad / Scanpix

Politiet på Gjøvik har siktet tre personer for drap eller medvirkning til drap etter at en mann i 50-årene ble funnet død i en blokkleilighet i byen i går.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kom frem på en pressekonferanse på politihuset i Gjøvik klokka 13 i dag.

De siktede er i alderen 50 til 60 år, og er del av byens rusmiljø, opplyser politiet. Avdøde tilhørte ifølge politiet det samme miljøet.

Meldt savnet

Politiet rykket ut til en bolig på Kopperud på Gjøvik ved 13-tiden tirsdag etter at den døde mannens arbeidsgiver meldte ham savnet. Dødsfallet ble i første omgang omtalt som mistenkelig, og det ble satt i gang etterforskning.

- På bakgrunn av spor på åstedet og forklaring fra vitner ble tre personer pågrepet i saken siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Disse personene ble avhørt i går kveld, og sitter fortsatt i varetekt, opplyser Vestoppland politidistrikt.

Ikke skytevåpen

Politiet ønsker foreløpig ikke å gå i detaljer om hvilke skader avdøde er påført, men avkrefter at det dreier seg om skader som er påført med skytevåpen. Motivet for drapet er foreløpig uklart.

Politiet har bedt om obduksjon for å få klarhet i omstendighetene rundt dødsfallet. Kripos er også koplet inn i saken.

Onsdag morgen valgte politiet å beslaglegge og kjøre vekk søppelkassene fra området. NRK melder at kriminalteknikere jobbet både inne i blokken der avdøde ble funnet og i naboblokken.

I en pressemelding opplyser politiet at det fortsatt pågår tekniske undersøkelser på åstedet. De tre som er siktet i saken, blir trolig fremstilt for varetektsfengsling torsdag.

Avdøde beskrives som «en mann, men ingen eldre mann», meldte NTB i går.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden