Storberget: – Takk skjermer ikke for kritikk

Justisminister Knut Storberget og Sveriges justisminister Beatrice Ask legger ned roser foran Høyblokka i Regjeringskvartalet. Foto: Sara Johannessen / Scanpix .
Justisminister Knut Storberget og Sveriges justisminister Beatrice Ask legger ned roser foran Høyblokka i Regjeringskvartalet. Foto: Sara Johannessen / Scanpix .

Justisminister Knut Storberget (Ap) sier at hans takk for innsatsen til alle som var med i hjelpearbeidet under angrepene 22. juli, ikke skjermer etatene for kritiske spørsmål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Under denne hendelsen ble det trukket på betydelige beredskapsressurser, det er det ingen tvil om. Mange av aktørene strakte seg svært langt, i en meget krevende situasjon. Når jeg har takket alle for innsatsen, så betyr ikke det at vi i ettertid ikke skal stille systemkritiske spørsmål. Men aktørene som bidro denne fredags ettermiddagen, bidro til å redusere mye smerte for dem som var involvert, sa Storberget da han onsdag møtte parlamentarikerne i Nordisk råd i Oslo for å snakke om terrorangrepene og håndteringene 22. juli.

Storberget sa at terrorangrepene var «en hendelse av et slikt format, og gjennomført på en slik måte at det vil prege vårt arbeid i lang tid».

– Dette var en svart fredag for oss alle, sa han.

Storberget roste opposisjonen for det han mener bidrar til å sikre en konstruktiv prosess, men først og fremst var det folkets reaksjon som redet grunnen:

– Befolkningens reaksjon da man hevet sine roser, har gitt mulighet for det politiske miljøet til å håndtere dette på en konstruktiv måte.

- Samtidig skal de kritiske spørsmålene stilles. Jeg er av den oppfatning at det må vi tåle, og det er også bakgrunnen for oppnevnelsen av 22. juli-kommisjonen, sa Storberget.

Her roser Storberget politiet:


ABC Nyheter har hatt flere saker den siste tiden som retter et kritisk søkelys mot hva som ble gjort 22. juli, og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Les sakene "Hvorfor slår ingen alarm?" og "- Menneskeliv kunne ha vært reddet". Og reaksjonene "- Kunne ikke fjernet bombebilen" og "Bistandsadvokater opprørt over lekkasjemistanker".

Les også sakene "Beordret sivile i skuddlinja" og reaksjonen "Politiet reagerer på Utøya-kritikk".

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden