Iran henrettet tenåring offentlig

En tenåringsgutt ble onsdag hengt offentlig i den iranske byen Karaj. 17-åringen er dømt for å ha drept en atlet kjent som Irans sterkeste mann, skriver lokale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at menneskerettighetsgruppen Amnesty International krevde at henrettelsen ble utsatt, ble Alireza Molla-Soltani sendt til galgen, som var satt opp på stedet der drapet skal ha skjedd.

En stor gruppe mennesker samlet seg for å se henrettelsen av gutten, og det var sikkerhetsstyrker på stedet som skulle sørge for at dommen ble gjennomført uten feil, skriver det statlige nyhetsbyrået IRNA.

Molla-Soltani ble dømt til døden forrige måned. Han skal ha stukket den populære idrettsmannen Ruhollah Dadashi til døde i midten av juli. Tenåringen sa i retten at han drepte Dadashi i selvforsvar etter at en uoverensstemmelse mellom ham, to andre ungdommer og den kjente idrettsmannen.

Ifølge den iranske kalenderen er gutten å regne som 18 år gammel.

I likhet med Kina, Saudi-Arabia og USA er Iran et av landene der flest blir henrettet. Hittil i år har 202 mennesker blitt henrettet i Iran. Drap, voldtekt, væpnet ran, narkotikahandel og utroskap er blant de kriminelle handlingene som kan straffes med døden.

Les også: Stadig færre henrettes

I fjor ble i alt 179 personer henrettet i Iran, ifølge offisielle tall. Men ifølge flere internasjonale menneskerettsgrupper er det reelle tallet mye høyere.

Troner på dødsstraff-lista

Les flere nyheter

Personvernpolicy