Knivdesperado må fortsette psykisk behandling

En person ble drept og fem personer ble skadd da en mann gikk amok med en kniv på trikken ved Bislet Bad i Oslo sentrum 3. august 2004. Foto: Jarl Fr. Erichsen/SCANPIX.
En person ble drept og fem personer ble skadd da en mann gikk amok med en kniv på trikken ved Bislet Bad i Oslo sentrum 3. august 2004. Foto: Jarl Fr. Erichsen/SCANPIX.

47-åringen som i 2004 tok livet av et menneske på trikken, er dømt til å fortsette psykisk tvangsbehandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt viser frem en kniv av typen gjerningsmannen brukte. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX.Politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt viser frem en kniv av typen gjerningsmannen brukte. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX.

I dag ble det vedtatt at den tvungne psykiske behandlingen av trikkemorderen skal forlenges. Drapsmannen (47) har bedt om å avslutte tvangsbehandlingen. Det ble han nektet, til tross for at han lever et tildels fritt liv i en omsorgsleilighet i nærheten av behandlingssenteret sitt.


Gjerningsmannen, som drepte 23 år gamle Terje Mjåland og skadet fire andre på 17-trikken i Oslo, skal ha ønsket å besøke ekskona og barna sine i Somalia.

Han skal ha stort fravær av selvinnsikt, noe som er vanlig med diagnosen paranoid schizofreni. Derfor fortsetter han å gå på medisin, mens han får daglig undervisning og trening, og har i tillegg egen støttekontakt.

Drapsmannen har faktisk gitt ut plate tidligere, med somalske tekster, trente boksing og kledde seg pent, ifølge VG. Før han satte seg på trikken, i august 2004, kjøpte han en stor kniv i våpen - og militæreffektbutikken Pentagon i Storgata. Da han var ferdig, ranet han til seg en bil og prøvde å stikke av.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden